За 18-ти път в своята кариера Роджър Федерер е в четвърти кръг на Уимбълдън!

от в 19:51 на 03.07.2021
Диана Андреева

Роджър Федерер продължава да демонстрира отлична форма на Уимбълдън, след като през днешния ден се справи рутиннно със съпротивата на Камерън Нори - 6:4 6:4 5:7 6:4. Швейцарецът срещна известна съпротива, само че бе безупречен в завързаните ситуации и заслужено намери място в четвъртия кръг, където го очаква сблъсък с Лоренцо Сонего.

Мачът започна с доминация на сервиращите и двамата взимаха лесно своите подавания. В средата на сета дойде преломният момент, когато Федерер се справи добре на ретур и успя да неутрализира сервиса на своя съперник, реализирайки пробив за 4:3, който му даде спокойствие в следващите геймове. Световният №8 загуби само четири точки в оставащата част от сета и поведе убедително в общия резултат.

В последвалите минути двамата играеха равностоен тенис и поддържаха равенството в резултата, но колеблив гейм от страна на Нори позволи на Маестрото да си осигури брейк аванс. От там нататък Федерер изцяло наложи агресивния си стил на игра и това бързо му позволи да прибави и този сет към сметката си.

В третия сет двамата продължиха с динамичния тенис и продължителните разигравания от дъното на корта. Геймовете преминаха безпроблемно за сервиращите, а именно това доведе до 5:5. Тогава обаче Нори получи вдъхновение в играта си и само за няколко минути придоби инициативата в сета. 34-ят в класирането направи късен брейк, който му донесе успеха в частта и откри сметката му в общия резултат.

Последната част бе спечелена трудно от бившия водач на ранглистата. До 2:2 двамата бяха убедителни на собствен сервис, ала след това се появиха проблемите за световния №34. Нори допусна пробив, но мигновено успя да реализира рибрейк. Роджър обаче преодоля миникризата, в която бе изпаднал и отново се върна към обичайния си ритъм, за да спечели три от последните четири гейма, с което затвори мача в своя полза.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
За 18-ти път в своята кариера Роджър Федерер е в четвърти кръг на Уимбълдън! Диана Андреева
Теми:  
камерън нори | роджър федерер | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook