За пръв път в историята: "Щастлив губещ" е осминафиналист на US Open!

от в 03:20 на 03.09.2022
Калоян Соколов

Както знаем, то понякога и най-добрите играчи се нуждаят от известна доза късмет, за да преодолеят определени трудни ситуации. Шансът обаче обикновено застава на страната на по-заслужилия състезател, а определено Корентен Муте си е извоювал напълно всички щастливи обстоятелства, които го съпътстват на тазгодишния US Open. Французинът отпадна в последния квалификационен кръг на турнира, но последваха редица отказвания на негови колеги, което му даде възможност де попадне в основната схема. Световният номер 112 пък се възползва максимално от обстоятелствата и показва изключително освободена игра в хода на състезанието. Всичко това позволи на 23-годишния талант да запише третата си поредна победа и по този начин да се класира за осминафиналната фаза. Така историята на Откритото първенство на САЩ беше пренаписана и за първи път ще имаме "щастлив губещ" в толкова напреднал етап на състезанието.

Муте съумя да се справи със съпротивата на аржентинеца Педро Качин, който през този сезон има достигнати феноменалните седем финала на ниво Чаланджър, само че ще трябва да почака за по-сериозен пробив в Големия шлем. По-нискоранкираният тенисист беше впечатляващ в изявите си от първата до последната минута на сблъсъка и закономерно се наложи с крайното 6:3 4:6 6:2 7:5, осигурявайки си двубой с петия поставен Каспър Рууд в следващия етап на надпреварата.

Първите два сета протекоха по един и същи начин, ала предложиха различни победител. Първоначално левичарят се откъсна напред с ранен пробив и не отстъпи инициативата нито за момент, ала във втория сет допусна сериозно количество двойни грешки и имахме паритет в общия резултат.

Муте се съвзе бързо и показа невероятните си способности в дефанзивен план, които докараха до пълно отчаяние съперника му. Френският състезател се беше превърнал в същинска стена и реализира серия от четири последователно спечелени гейма, с която поведе с 2:1 в отделните сетове.

Отговорът на Качин бе мигновен и по всичко изглеждаше, че победителят ще бъде определен в решителна част, защото южноамериканецът изгради солиден аванс от 4:0 гейма. Изведнъж "щастливия губещ" започна да прибягва до постоянни къси топки и друг вид нестандартни отигравания, а рискът се отплати, тъй като съвсем скоро Муте обърна нещата в своя полза и накрая се поздрави с дебютното си класиране в четвъртия кръг на "мейджър" турнир.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
За пръв път в историята: "Щастлив губещ" е осминафиналист на US Open! Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2022 | корентен муте | Обзори | педро качин

Коментари





Следвайте ни в Facebook