За само 21 минути: Защитаващият шампион Циципас записа 11-та поредна победа в Монте Карло

от в 20:12 на 11.04.2023
Калоян Соколов

Стефанос Циципас имаше фантастичен старт на новия сезон, след като спечели първите си 10 мача за 2023-та, само че изглежда поражението във финала на Аустрелиън Оупън пречупи нещо в него и оттогава не е същият играч. В допълнение към това, то световният номер три имаше контузия в рамото, която го спря от участие в Акапулко и освен това повлия на изявите му в Инидън Уелс и Маями, където гъркът съумя да спечели общо само една среща. Самият Циципас призна, че неговата голяма цел е да бъде в оптимална форма за началото на клей сезона и изглежда е постигнал това, защото днес изглеждаше в отлична кондиция за мача си срещу Бенжамен Бонзи от откриващия кръг на Мастърса в Монте Карло.

Защитаващият шампион записа своята 11-та поредна победа в Княжеството и изглежда устремен към своята трета поредна титла на турнира, а победата му дойде след само пет изиграни гейма, тъй като французинът се отказа - 4:1 гейма в полза на Циципас и отказване на Бонзи. Такa вторият поставен се класира за класира за осминафиналата фаза, където го очаква среща с един измежду квалификанта Алексей Попирин и носителя на трофея от Сантиаго - Николас Джари.

Балканецът стартира двубоя по перфектен начин и веднага реализира пробив, за да се откъсне напред с 3:0 гейма. Непоставеният състезател спечели следващото си подаване, но изведнъж започна да изпитва много силни болки в областта на лявата си китка и беше принуден да се оттегли от мача, като сподели на съперника си, че е възможно и да има счупване в проблемната зона.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
За само 21 минути: Защитаващият шампион Циципас записа 11-та поредна победа в Монте Карло Калоян Соколов
Теми:  
atp | монте карло | Обзори | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook