Загуба за отбора на Григор: Джокович бе изцяло надигран от Зверев при завръщането си

от в 20:09 на 20.12.2022
Мартин Петков

Демонстративната надпревара World Tennis League в Дубай, която събра 18 от най-добрите тенисисти в света при мъжете и жените и се провежда в навечерието на новия тенис сезон, през днешния ден ни направи свидетели на немалко невероятни моменти, както и победа с участието на първата ни ракета Григор Димитров. Българинът в тандем с Паула Бадоса с триумфа си над двойката Доминик Тийм/Анастасия Павлюченкова донесе аванс на отбора на The Falcons ("Соколите") от 13:10 точки в схватката срещу тима на The Hawks ("Ястребите"), който впоследствие беше минимално стопен, след като съотборничката на бившия номер три Арина Сабаленка допусна немислим обрат от Елена Рибакина.

В решаващ за изхода на сблъсъка двубой при резултат 20:18 за "Соколите" на корта в Обединените Арабски Емирства излязоха Новак Джокович, за тима в който участва Гришо, и Александър Зверев, като наскоро завърналият се от шестмесечна травма германец по нищо не показваше, че му липсва игрова практика. Световният номер 12 изигра изключително силен двубой, като спечели тактическото надлъгване срещу бившата първа ракета на света и поддържаше константно високо ниво, за да триумфира с крайния успех след 6:3 6:4, носейки победата на "Ястребите" с 35:27 точки в основния сблъсък между двата отбора.

Двубоят започна повече от мечтано за сърбина, който неколкократно разчете началния удар на олимпийския шампион и без да се свени излишно, потегли с ранен пробив аванс в мача. Не се нуждаехме от много време на корта в Дубай, преди да видим и първите признаци на колебание за 21-кратния носител на "мейджър" трофеи, който допусна две грешки в гейма си и без време паритетът отново възцари - 2:2. Последваха безпроблемни минути на сервис за последните двама шампиони от Nitto ATP Finals, ала по-доброто придвижване към топката на немеца постепенно започна да оказва своето влияние и той достигна нови брейкболи.

Тогава Зверев се възползва от регламента на демонстративния турнир при дюс да има решаваща точка, а не както сме свикнали да се играе до два пункта разлика в полза на единия тенисист, като пласира удара си в тялото на балканеца, за да реализира ключов пробив в осмия гейм. В този момент бившият номер две побърза да се извини на шампиона от Уимбълдън, като предизвика смях у зрителите по трибуните, след като иронично се уцели самичък с топката, но това не ми попречи броени минути по-късно да запише откриващия сет на сметката си.

Във втората част силните моменти за германеца продължиха и той се възползва от "разклатения" Джокович, за да атакува агресивно началния му удар, при което с бързи комбинации от основната линия слагаше край на разиграванията в своя полза. Именно това предимство в размените на високо темпо донесе и пробив в актива на полуфиналиста от Ролан Гарос, което той допусна светкавично да загуби след серия от грешки в идното си подаване и рибрейк от страна на бившия номер едно. Въпреки това, Ноле така и не успяваше за продължителен период от време да наложи волята си над своя съперник, при което поредните неточности в представянето му не закъсняха и Зверев реализира пробив в петия гейм, който бранеше по удивителен начин до самия край на срещата, носейки крайния успех в сблъсъка на отбора на "Ястребите".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Загуба за отбора на Григор: Джокович бе изцяло надигран от Зверев при завръщането си Мартин Петков
Теми:  
world tennis league | александър зверев | григор димитров | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook