Защитаващият шампион Медведев съкруши младата надежда Фис и си осигури двубой с Григор

от в 18:09 на 25.10.2023
Мартин Петков

Григор Димитров в хода на вчерашния ден постави основите на победоносното си начало на АТР500 надпреварата във Виена, като надделя безапелационно над Лоренцо Музети, с което си заслужи класиране за осминафиналите. Днес пък стана ясно и името на съперника на най-добрия ни тенисист в тази фаза на турнира, като в тази роля се явява защитаващият шампион и топ поставен Даниил Медведев, който стабилизира изявите си след азиатското турне и се наложи в поредни сетове над 19-годишния талант Артур Фис - 6:4 6:2.

Така руснакът си гарантира във втория етап на състезанието да се изправи срещу родната ни първа ракета, когото спря в полуфиналите в австрийската столица по пътя към спечелването на титлата си преди 12 месеца. В исторически план съперничеството между бившия номер едно и Димитров ни предоставя седем досегашни срещи, в които превесът до голяма степен е изцяло на страната на шампиона от US Open, който е излязъл победител в пет от мачовете.

Французинът стартира оптимистично двубоя и разчиташе на сервиса си за спечелването на бързи точки, докато в разиграванията демонстрира самочувствие и неколкократно остави "Октопода" Медведев безмълвен. Подобен тертип на игра, с постоянно търсене на уинъри и много агресия в ударите, обаче изключително рядко се оказва печеливша стратегия срещу защитаващия шампион, като това се доказа и днес и с развитието на сблъсъка топ поставеният наложи своето превъзходство на корта, за да осъществи решаващ пробив в седмия гейм, извел го до триумфа в откриващия сет.

С настъпването на втората част статуквото на корта остана непроменено и все по-видно московчанинът продължи да задава темпото в размените, като неизменно връщаше топката в противниковата половина, при което неточностите от ракетата на тийнейджъра зачестиха и пробивът на сметката на фаворита не закъсня. Впоследствие силите на Фис стигнаха за това единствено да избегне "геврека", печелейки веднъж собственото си подаване, преди Медведев да дублира аванса си и да сложи необезпокоявано точка на спора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Защитаващият шампион Медведев съкруши младата надежда Фис и си осигури двубой с Григор Мартин Петков
Теми:  
atp | артур фис | виена | григор димитров | даниил медведев

Коментари





Следвайте ни в Facebook