Завършек със стил: Синер бе тестван от "щастлив губещ", но показа класа и е 1/8-финалист в Рим

от в 23:32 на 14.05.2023
Мирела Николова

Яник Синер бе тестван в двубоя си от третия етап на турнира от сериите Мастърс 1000, но съумя да издържи на изпитанието, предложено му от световния №93 Александър Шевченко, и си осигури място в осминафиналната фаза на състезанието. Италианският представител показа колебания в решителните минути от втория сет и допусна да се стигне до трети сет, където обаче бе безпогрешен, за да се поздрави с крайната победа след 6:3 6:7(4) 6:2 и да оформи сблъсък с 24-ия поставен Франсиско Серундоло.

Италианецът се нуждаеше от известно време, за да намери оптималния си ритъм на игра, което доведе до пробив още в дебютното му подаване, но последва бърза мобилизация от негова страна и моментален рибрейк. Оттам насетне световният №8 изцяло контролираше случващото се на корта и печелившите удари от неговата ракета се трупаха, като по този начин той реализира още два пробива до края на сета и скоропостижно взе преднина в общия резултат.

 В началото на втората част Синер отново изпита колебания на собствен сервис и изостана с 0:2. От своя страна, Шевченко увеличи интензитета в ударите си и успяваше да парира атаките на по-високоранкирания си опонент, за да опази аванса си до 5:3. Тогава обаче той се поддаде на напрежението и позволи изравняване на резултата за 5:5, скоро след което последва тайбрек. В него руснакът успя да разгърне пълния си потенциал и надигравайки осмия поставен по всеки показател, вкара срещата в трети решителен сет.

Заключителната част протече почти изцяло под контрола на фаворита, който превключи на съвсем друга предавка и нижеше уинъри от всяка точка на корта. Така с всяка изминала минута той все повече обезсърчаваше своя съперник, като в крайна сметка спечели последните 5 гейма от мача и след 2 часа и 14 минути достигна до успеха.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Завършек със стил: Синер бе тестван от "щастлив губещ", но показа класа и е 1/8-финалист в Рим Мирела Николова
Теми:  
atp | Обзори | рим | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook