Зверев с чист успех, чака Медведев или Циципас на полуфиналите

от в 20:40 на 08.06.2021
Ради Тодоров

 Германецът Александър Зверев записа успех с 3:0 сета срещу преставителя на Испания Александър Давидович-Фокина, в отделните части 6:4 6:1 6:1. Така младият гермацец се класира за първия си полуфинал на Ролан Гарос в кариерата и там очаква един от преките си конкуренти за челните места в топ 10, Даниил Медведев или Стефанос Циципас.

 

   Световният номер 6 изпита трудности единствено в откриващия сет на двубоя, като в него и двамата тенисисти изпитваха огромни затруднения да печелят собствените си сервис геймове. Общият брой пробиви само в първия сет беше 7, като все пак Зверев записа 1 повече от опонента си и затвори частта при резултат 6:4

   Във втория и в третия сет Зверев игра на изключително високо ниво и не остави съмнения кой е по-стойностният тенисист на корта. Зверев удраше топката с изключителна прецизност и скорост, като Давидович-Фокина нямаше отговор на високото темпо на двубоя. С играта си през днешния ден Зверев дава много сериозна заявка не само за класиране на финала, но и за спечелване на титлата. 

  Изглежда сякаш колебливите игри на Зверев на турнирите от Големия шлем вече са зад гърба му и той се чувства в свои води именно на голямата сцена. Важно е да се отбележи, че Зверев има шанс да измести Циципас от петото място в света, ако Циципас загуби днешната си среща срещу Медведев, а съумее ли да се класира на финала, Зверев ще измести и Доминик Тийм. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев с чист успех, чака Медведев или Циципас на полуфиналите Ради Тодоров
Теми:  
ROLAND GARROS

Коментари





Следвайте ни в Facebook