Басилашвили умори Бруксби; Иснър със стандартен успех срещу Щруф

от в 00:24 на 30.08.2019
В
Николоз Басилашвили сътвори вдъхновяващ обрат срещу Дженсън Бруксби. Грузинецът губеше със сет и 0:4 гейма във втория, но намери сили да извърши ,,пълен ремонт" във втората част и впоследствие да спечели двубоя в четири части. В крайна сметка Николоз надделя след 3:6 7:6(3) 7:5 6:2, а в трети кръг на US Open той ще се изправи срещу Миомир Кецманович или Паоло Лоренци.

Американецът започна двубоя по впечатляващ начин, като свирепите му удари намираха отсрещното поле, докато тези на Басилашвили често се превръщаха в сурови неточности. Представителят на домакините си издейства ранен брейк, който му осигури победата в първия сет, а във втория той стартира с внушителното 4:0, като изглеждаше, че ако грузинецът ще иска да спечели, то той ще трябва да правипълен обрат от 0:2.

Изображение

Това обаче се оказа, че не е наложително, защото Николоз върна единия пробив и изведнъж се оказа само на гейм от своя противник. Бруксби все пак спечели последвалото си подаване, за да поведе с 5:3, а при 5:4 американецът достигна и до два сетбола на свой начален удар, но в тези моменти Басилашвили бе непоколебим и след страхотни атаки грузинецът съумяваше да се задържи в гейма. В крайна сметка Бруксби се пропука и позволи съперникът му да достигне до паритет, а не след дълго дълъг тайбрек трябваше да определи по-заслужилия да спечели втория сет.

В него рутината на 17-тия поставен бе решителна и благодарение на редица солидни отигравания от своя страна Басилашвили дръпна с минипробив напред, а водейки с 6:3 той си издейства още един такъв, за да изравни отделните части на двубоя. Младият американец бе крайно разочарован от развитието на втория сет и започна третия с пасив от 0:2, като Николоз дори достигна до нов брейкбол, но този път Бруксби ,,отърва кожата".

Американецът даже върна пробива, а след това спечели нов гейм при посрещане, за да поведе с 4:2, но тогава последва нов обрат в този луд мач и Баилашвили се озова на линията за сервис, водейки с 5:4. Макар че грузинецът не затвори сета в този момент, той го стори при 6:5, след като наново проби опонента си преди това. Неприятното развитие на последните два сета съвсем изтощиха както физически, така и психически младия Бруксби, който в четвъртия сет рязко сведе глава, а Басилашвили се възползва от това по най-добрия начин, за да пробие на два пъти своя противник и по този начин да премине напред в Ню Йорк.

Изображение

Джон Иснър пък реализира рутинен трисетов успех срещу винаги опасния Ян-Ленард Щруф след 6:3 7:6(4) 7:6(5), като в третия кръг на ,,Flushing Meadows" ,,Биг Джон" ще се изправи срещу Марин Чилич или Седрик-Марсел Щебе.

Изображение

Иснър започна мача ударно, повежайки набързо с двоен пробив и 5:1, а макар че любимецът на домакините не успя да затвори откриващата част от първия си опит, при втория си такъв Иснър бе категоричен. Във втория сет пробиви нямаше, което наложи изиграването на тайбрек, а там високият американец, чувствайки се напълно ,,в свои води", съумя да надделее, след като даде четири точки на своя опонент.

Изображение

В третия сет отново нямаше пробиви, което означаваше нов дълъг гейм, а в него сценарият от предишния такъв се повтори и Джон бе по-спокойният тенисист, като американецът се нуждаеше само от един мачбол, за да сломи съпротивата на Щруф.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Басилашвили умори Бруксби; Иснър със стандартен успех срещу Щруф В

Коментари





Следвайте ни в Facebook