Корда сломи Шварцман в истински тенис шедьовър, за да запише първа топ 10 победа!

от в 03:54 на 31.03.2021
Калоян Соколов

20-годишният Себастиан Корда продължава да изумява света на тениса с представянето си на Мастърса в Маями и вече е четвъртфиналист! Това се случи, след като младокът надигра Диего Шварцман в един мач шедоьовър, като по този начин записа първи успех над представител на топ 10 в своята кариера - 6:3 4:6 7:5. Така младокът ще се изправи в пряк двубой за влизане във финалната четворка срещу един измежду Марин Чилич и Андрей Рубльов.

Корда започна на високи обороти от самото начало и наказваше всяка една по-плитка топка от страна на Шварцман. Непоставеният играч вземаше топката много рано при ретурите си и търсеше максимална близост със страничните линии при всяко свое изпълнение, което даваше резултат и той съумя да поведе с 3:0 гейма.

Световният номер 9 най-после намери нужния ритъм на игра, съумявайки да се разпише в резултата и впоследствие притискаше все повече Корда, когато посрещаше, но местният представител показваше здрави нерви и нямаше трудности да спечели откриващия сет.

Поставеният под номер 5 пренесе добрата си инерция във втората част, където виждахме познатата безгрешност в неговите изпълнения и американецът в крайна сметка се пропука, предавайки подаването си. Радостта на аржентинеца обаче не продължи дълго, защото паритетът бе възстановен при 4:4, а Корда дори можеше да реализира решителен пробив, ала точно тогава южноамериканецът показа прословутата си борбеност и отмъкна сета, след като реализира отлична серия от поредни точки.

Третата част стартира невероятно позитивно за младока, който правеше купища завършващи удари и от двете страни на корта, като същевременно вече си служеше далеч по-умело с началния удар и по този начин избягваше дългите размени. Диего пък трябваше да се бори за всяка една топка, а това се отрази на физическите му сили и изведнъж 20-годишният играч се сдоби с преднина от 5:3.

Това далеч не бе края на драмата, тъй като Шварцман за пореден път показа огромната си воля, която му позволи да достигне до 5:5, само че Корда намери сили да преодолее обзелото го напрежение и покачи рязко равнището си на представяне, за да се поздрави с напълно заслужен триумф!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Корда сломи Шварцман в истински тенис шедьовър, за да запише първа топ 10 победа! Калоян Соколов
Теми:  
диего шварцман | маями | Обзори | себастиан корда

Коментари





Следвайте ни в Facebook