Шварцман надви Еванс; Де Минор загуби сет на нула, но продължава напред

от в 04:32 на 17.08.2021
Калоян Соколов

Рожденикът Диего Шварцман не посрещна празника си по най-веселия възможен начин, но в края все пак имаше поводи за празненства, след като се класира за втория кръг на Мастърса в Синсинати, надигравайки Даниел Еванс с 6:2 4:6 6:3 и така си осигури мач с един измежду Франсис Тиафо и Уго Юмбер, които ще премерят сили на корта през утрешния ден.

Всичко се развиваше прекрасно в първите минути за поставения под номер 10, тъй като той реализира ранен пробив и не загуби нито една точка повече на собствено подаване, а същевременно съумя да отмъкне още веднъж противниковия сервис. Впоследствие аржентинецът стартира втората част с безметежен гейм на собствен начален удар, но тогава дойде дъждовната пауза и тя сериозно повлия върху развоя на двубоя, защото изведнъж Еванс повиши значително нивото си.

Британецът сменяше отлично темпото с подсечените си бекхенди, докато световният номер 14 пропиля цели шест брейкбола и закономерно беше наказан от съперника си, който веднага сграбчи своя шанс и изравни общия резултат. Непоставеният състезател не спря дотук, тъй като реализира нов пробив на старта на решителния сет, само че Шварцман се нагоди към контраатакуващия стил на опонента и веднага възвърна паритета.

Оттам насетне фаворитът блесна с огромен брой от светкавични ретури, а представянето му от основната линия беше на практика безгрешно и така той заслужено продължава напред в надпреварата.

Алекс Де Минор пък изтри неприятните спомени от миналата седмица, когато спечели едва два гейма срещу Николоз Басилашвили в откриващия си сблъсък в Торонто и се поздрави с ценен успех над Филип Крайнович, макар че трябваше да инкасира сет на нула - 0:6 6:4 6:4. Австралиецът обаче не се впечатли от въпросната подробност и не погледна повече назад, след като най-после се разписа в началото на втората част, за да осъществи един наистина впечатляващ обрат, който го дари с правото да се изправи срещу Гаел Монфис или Душан Лайович във втория кръг на турнира.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шварцман надви Еванс; Де Минор загуби сет на нула, но продължава напред Калоян Соколов
Теми:  
atp | алекс де минор | даниел еванс | диего шварцман | Обзори | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook