14-годишната сензация Фрухвиртова вече с победа и на WTA ниво!

от в 08:10 на 20.02.2022
Калоян Соколов

Бренда Фрухвиртова за кратко време се превърна в едно от най-нашумелите имена в дамския тенис. 14-годишното момиче впечатли тенис обществеността с изявите си още през миналия сезон, когато победи световната номер 54 Катерина Синякова в демонстративен двубой и веднага получи покана от Патрик Муратоглу да се включи в неговата шоу надпревара - Ultimate Tennis Showdown. 

Чехкинята освен това беше удостоена с "уайлд кард" за участие на Ролан Гарос, където беше най-младата състезателка в схемата. Тийнейджърката не изчака много преди да направи дебюта си при жените, което се случи на турнира в Сеул през 2021-а, като талантливата състезателка дори записа победа и така се сдоби с първи точки за световната ранглиста.

Истинският пробив за Фрухвиртова обаче дойде в хода на последните две седмици, в които тя спечели последователни титли в мексиканския град Канкун. Това убеди организаторите на WTA състезанието в Гуадалахара да задържат Бренда за още малко на мексиканска земя, след като ѝ дадоха шанс да се включи в пресявките за тяхното събитие.

Там тя не загуби никакво време в осъществяването си на първа победа в WTA Тура и надделя в три сета над ветеранката Сара Ерани, която е бивша членка на топ 5 и може да се похвали с достигане до финала на Ролан Гарос. Сега за чехкинята предстои решителен двубой за влизане в същинския турнир, а нейна съперничка ще бъде Леони Кунг от Швейцария.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
14-годишната сензация Фрухвиртова вече с победа и на WTA ниво! Калоян Соколов
Теми:  
wta | Бренда Фрухвиртова | любопитно | сара ерани

Коментари





Следвайте ни в Facebook