16-годишен испанец дебютира в ATP с победа след над три часа игра

от в 09:23 на 18.02.2020
Димитър Беловски

Карлос Алкарас дебютира по превъзходен начин в ATP, като отстрани един от поставените на турнира в Рио де Женейро. Алберт Рамос-Винолас, който е №41 в световната ранглиста загуби двубоя си от младия испанец, който е на 406-о място в световната ранглиста.

Алкарас, който е на 16 години и играе с уайлд кард победи сънародника си след 3 часа и 38 минути на корта с 7:6(2), 4:6, 7:6(2). Мачът продължи до 3 часа и 37 минути след полунощ местно време.

Преди три седмици Алкарас победи Александър Лазаров на полуфинал Фючърс в Анталия с 6:3, 6:0.

Още един поставен загуби в първия кръг на надпреварата. Поставеният под №9 на турнира в Рио де Жинейро, Фернандо Вердаско, допусна загуба още в първи кръг на надпреварата.

За испанецът това беше втора поредна загуба в първи кръг на турнири. Преди две седмици той допусна шокираща загуба срещу Карлос Тебернер, който е извън топ 150 в световната ранглиста.

На турнира в Рио де Жинейро, Вердаско загуби от сънародника си Пабло Андухар с 6:3, 6:3, който е точно 10 места след него в ранглистата.

Андухар започна силно двубоя и поведе с 5:0 гейма. Вердаско съумя да върне единия пробив, но това беше всичко, което успя да направи в този сет и го загуби след 6:3.

Във втората част Вердаско тръгна с пробив за 2:0, но Андухар направи рибрейк, а след това и нов пробив за 3:2. Последва размяна на геймове, но по-нискоранкираният играч отново проби – този път при 6:3, което означаваше край на мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
16-годишен испанец дебютира в ATP с победа след над три часа игра Димитър Беловски
Теми:  
рио де жанейро | фернандо вердаско

Коментари





Следвайте ни в Facebook