16-годишната Росица Денчева се класира за първия си професионален 1/2-финал при жените

от в 19:32 на 20.10.2023
Калоян Соколов

Росица Денчева се класира за първи път в кариерата си за полуфиналите на сингъл на турнир при жените от ITF. Българката записа трета поредна победа на турнира на клей в Ираклион (Гърция) с награден фонд 15 хиляди долара. 16-годишната Денчева направи обрат и победи на четвъртфиналите с 4:6 6:2 6:2 рускинята Милана Жабраилова (световна номер 914). Вчера пък нашето момиче се поздрави с една от най-гръмките победи в своята кариера, след като отстрани топ поставената от Гърция - Михаела Лаки (световна номер 513).

Денчева започна чудесно мача, повеждайки с 2:0, но следващите шест от осем гейма завършиха в полза на Жабраилова, която обърна нещата в своя полза и спечели откриващата част. Тийнейджърката обаче заигра най-добрата си игра точно навреме, за да влезе на свой ред в много силна поредица и така да вкара мача в решителна част, където спечели пет последователни гейма и по този начин сложи точка на спора в двубоя, който продължи цели 2 часа и 40 минути.

Утре световната номер 41 при девойките предстои да премери сили с четвъртата поставена Клаудия Остер Феререр от Испания (световна номер 298), а при евентуална победа, то ще дебютира на финал в професионална надпревара при жените.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
16-годишната Росица Денчева се класира за първия си професионален 1/2-финал при жените Калоян Соколов
Теми:  
ITF | Обзори | росица денчева | хераклион

Коментари





Следвайте ни в Facebook