17-годишен испанец спря Донски по пътя му към основната схема в Мурсия

от в 13:49 на 04.04.2022
Калоян Соколов

Александър Донски откри настоящия сезон по впечатляващ начин, след като наскоро завоюва втора професионална титла на сингъл в кариерата си и от днес заема своето рекордно 525-о място. През тази седмица Алекс пък се изявява в пресявките на Чаланджъра в испанския град Мурсия, където вчера записа дебютната си победа на това ниво и така се доближи сериозно до дебют в основната схема на турнир от подобен ранг. Това събитие обаче ще трябва да почака, защото българинът не можа да да преодолее съпротивата на талантливия местен представител Даниел Мерида Агуилар. 17-годишният тенисист изнесе мач на много високо ниво и заслужено се наложи с 6:4 6:4, за да продължи към същинската надпревара.

Началото беше чудесно за родния ни представител, който реализира ранен пробив и беше само на една точка от това да поведе с 4:1 гейма. Тогава Донски стана твърде припрян в действията си и грешките не закъсняха. Младокът печелеше почти всички продължителни разигравания в този момент, докато нашият сънародник изглеждаше твърде еднообразен в своите действия и редовно пресилваше ударите си. В крайна сметка тийнейджърът получи възможност да сервира за успеха в сета, като отрази възможност за рибрейк, пласирайки неспасяем ас в съперниковото поле и заслужено се доближи максимално до победата.

Втората част отново се развиваше по вкуса на световния номер 806, а Алекс не си създаваше никакво предимство от начален удар, което влияеше негативно на цялата му игра и нервите започнаха да го завладяват. Испанецът пък продължаваше да бъде абсолютно непоклатим и заслужено си осигури преднина от 3:1. Оттам насетне сервиращите имаха сериозно надмощие и Агуилар получи шанс да затвори срещата на собствено подаване.

Българинът не се предаде и осъществи някои от най-добрите си отигравания в двубоя, които бяха на път да го изведат до изравняване на резултата, но местният представител не трепна и заслужено надделя над петата ни ракета.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
17-годишен испанец спря Донски по пътя му към основната схема в Мурсия Калоян Соколов
Теми:  
александър донски | бгтенис | мурсия | Обзори | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook