18-годишната Радукану продължава да впечатлява и в Ню Йорк!

от в 22:25 на 31.08.2021
Диана Андреева

Ема Радукану - чудото на Уимбълдън 2021, откри кампанията си на последния за годината турнир от Големия шлем с убедителна победа. Без никакви колебания представителката на Великобритания се справи с участващата като щастлив-губещ Стефани Вьогел след убедителното 6:2 6:3. Вьолег намери място в основната схема, след като една от поставените състезателки в тазгодишното издание на надпреварата Дженифър Брейди се оттегли. В следващия етап Радукану ще срещне Шуей Женг, с която играха една срещу друга в началото на месец август.

Радукану има корени както в Румъния, така и в Китай, но не се състезава под флага на нито една от тези две страни, ами представлява Великобритания. Именно на Уимбълдън 2021 тя привлече вниманието на света към себе си, достигайки до 1/8-финалната фаза, където обаче бе принудена да се оттегли заради контузия.

Днес Радукану показа също толкова убедителна игра, колкото по време на турнира в All England Club, а именно това я изведе до следващия етап от турнира. Победата й дойде без особени затруднения, тъй като тя пласираше топката по ъглите на полето и не оставяше никакви шансове на своята противничка да я отиграе. Сервисът й също бе на достатъчно високо ниво, за да може да й спомогне след малко под 90 минути та да се поздрави с крайната победа. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
18-годишната Радукану продължава да впечатлява и в Ню Йорк! Диана Андреева
Теми:  
us open | дженифър брейди | ема радукану

Коментари





Следвайте ни в Facebook