2 години по-късно: Рубльов най-после спечели мач на трева, надигравайки кошмар на Кирьос

от в 17:14 на 20.06.2023
Мирела Николова

Андрей Рубльов откри с трисетов успех тазгодишния си сезон на тревна настилка. Руснакът трябваше да прекара 2 часа и 14 минути на корта в Хале, за да сломи съпротивата на световния №59 Ийбин Ву, който само преди седмица нанесе тежко поражение на Ник Кирьос в Щутгарт. Московчанинът водеше с 5:3 във втория сет и допусна да се стигне до изравняване на общия резултат, но въпреки това в крайна сметка успя да се мобилизира и да се поздрави с победата - 6:4 6:7(5) 6:2. По този начин московчанинът си гарантира място в във втория етап на надпреварата, където му предстои да премери сили с представителя на домакините Яник Ханфман.

Срещата започна равностойно, като руснакът непрекъснато опитваше да налага офанзивния си стил на игра, но непоставеният състезател успяваше да устои на натиска и да дочака неточност от отсрещната страна. Паритетът в геймовете се запази до 4:4, но тогава си пролича класата на световния №7, който бе запазил най-доброто от себе си за накрая и след няколко печеливши удара реализира първия пробив в мача, благодарение на който получи предимство в общия резултат.

Втората част се развиваше отлично за Рубльов, който често търсеше излизания на мрежата и държеше инициативата. Той търпеливо дочака своя момент да нанесе удар в подаването на съперника и след пробив на нула излезе напред с 5:3. Точно когато изглеждаше, че руснакът върви към безапелационна победа, то грешките от неговата ракета зачестиха и това позволи на китаеца да се завърне в битката, връщайки брейка в последния възможен момент за 5:5. Изходът на сета в крайна сметка бе докаран до тайбрек, където нервите на Рубльов не издържаха и отделните части бяха изравнени.

Във финалния сет световният №7 отново си възвърна контрола върху случващото се и доминирайки от всяка точка на корта, бързо си изгради солидна преднина от два пробива и 4:0. Нивото му на игра остана изключително високо до самия край на двубоя и азиатецът не успя да намери начин да противодейства на солидното представяне на по-високоранкирания тенисист, който не след дълго доведе срещата до успешен за себе си завършек.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
2 години по-късно: Рубльов най-после спечели мач на трева, надигравайки кошмар на Кирьос Мирела Николова
Теми:  
atp | андрей рубльов | ийбинг ву | Обзори | хале

Коментари





Следвайте ни в Facebook