20-годишен французин реализира сензационна победа над Вавринка!

от в 18:43 на 02.10.2020
Марк Хаджижеков

Юго Гастон сътвоти една от изненадите на турнира, отстранявайки шампиона от 2015 г. Стан Вавринка в пет сета след 2:6 6:3 6:3 4:6 6:0! Така 239-рият тенисист в света се класира за четвъртия кръг на Ролан Гарос, превръщайки се в най-нискоранкирания французин, останал жив в тази част на схемата от далечната 2002-ра година насам! 

Стан започна двубоя с прекрасен интензитет в ударите си, като мощният швейцарец реализираше уинъри от множество позиции на корта с лекота. Съответно Вавринка постигна пробив при 3:2, който бе затвърден безоблачно, а не след дълго бе сложен край на откриващата част след още един пробив на сметката на бившия № 3 в света. 

Последва обаче лек спад на Стан, който сякаш накара Гастон да повярва във възможностите си значително повече. Французинът започна да вкарва все повече от ударите си в корта, докато шампионът от 2015 г. бележеше грешка след грешка в опитите си да контролира разиграванията. 

Впечатление правеше, че и Гастон понякога умело ускоряваше топката и караше своя опонент да се защитава. В крайна сметка се стигна до 5:3 в полза на Юго, като и този сет намери заключението си след пробив, за да може да се стигне до паритет. 

Представителят на домакините усложняваше сериозно живота на Вавринка, като левичарят умело накъсваше ритъма на своя опонент, вкарвайки в действие множество скъсени удари, както и сечени форхенди, които не рядко сварваха швейцареца крайно неподготвен. 

Този изключително неортодоксален стил на игра носеше сериозно количество дивиденти за Гастон, който трупаше точка след точка благодарение на пропуските от ракетата на Вавринка. Това бе статуквото на корта и през третия сет, като Гастон реализира ранен брейк, който бе задържан до самия край на частта, а така французинът бе само на още сет от осъществяването на грандиозна изненада. 

Вавринка обаче напомни за себе си в четвъртата част, като ,,Stan the Man" рязко повиши нивото си, заменяйки грешките си с маркови безответни печеливши удари. Това помогна на Вавринка да поведе с ранен пробив, но това далеч не бе решаващо за крайния изход на сета, тъй като двамата започнаха сериозно да предизвикват подаванията един на друг, което доведе до нетипично много пробиви. 

В крайна сметка при 5:4 в полза на трикратния шампион от шлема се стигна до нов тежък сервис гейм, а след блестящ ретур уинър от бекхенд пи късия диагонал Стан форсира пета решителна част. 

В нея двамата продължиха да радват зрителите с високо ниво на тенис, а Гастон стана автор на няколко феноменални отигравания от защита, донесли му общо три възможности за пробив още в първия сервис гейм на Вавринка. В крайна сметка се стигна до пробив за Юго, който впоследствие спаси и три възможности за моментален рибрейк, преди да поведе с 2:0. 

Силите постепенно напускаха тялото на Вавринка, който срещаше страхотни затруднения да завърши топката срещу перфектно защитаващия се французин. Последва още един пробив в полза на Гастон, който скоро увеличи преднината си на убедителното 4:0. 

Колапсът в представянето на Вавринка продължи с пълни сили, като Гастон реализира още един пробив, за да ,,върже геврек" в крайна сметка на бившия №3 в света. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
20-годишен французин реализира сензационна победа над Вавринка! Марк Хаджижеков
Теми:  
гастон | ролан гарос | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook