20-та поредна победа: Швьонтек стартира с разгромен успех в Щутгарт!

от в 17:23 на 20.04.2022
Мартин Петков

Ига Швьонтек безспорно е най-добрата тенисистка в света към момента, след като се намира в серия от 19 поредни победи, с които триумфира на три надпревари от сериите ,,WTA 1000" и закономерно стигна до първото място в ранглистата. През миналата седмица полякинята се представи безупречно за страната си в BJK Cup и значително допринесе за нейното класиране на Финалите в турнира. Световната номер едно изглежда все по-устремена към достигането на нови върхове и през днешния ден излезе на корта в Щутгарт за двубоя си от втори кръг на надпреварата срещу германката Ева Лис, който играе неин своеобразен преход от твърди към клей кортове.

Швьонтек наложи своята доминация в хода на цялата среща, като демонстрира най-доброто от играта си върху червената настилка и се поздрави с победата за едва 64 минути след 6:1 6:1. В четвъртфиналите за бившата шампионка от Ролан Гарос предстои потенциален сблъсък с друга носителка на титла от Шлема в лицето на Ема Радукану.

Световната номер едно започна мача с огромна доза самочувствие, което допринасяше за представянето ѝ, като малко над четвърт час след началото водеше убедително с два пробива аванс. Наказателната акция от страна на Ига продължи с пълна сила и в следващите минути, като тя отпусна само гейм на противничката си, преди да спечели откриващия сет.

Преимуществото във всеки аспект на корта неспирно се увеличаваше в полза на младата полякиня и при старта на втората част. Швьонтек до такава степен пое контрол над случващото се, че видимо на моменти си даваше почивка, но това по никакъв начин не ѝ попречи и тя спечели 26-ти пореден сет, продължавайки безпроблемно напред в турнира.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
20-та поредна победа: Швьонтек стартира с разгромен успех в Щутгарт! Мартин Петков
Теми:  
wta | ига швьонтек | номер 1 | щутгарт | щутгарт жени

Коментари





Следвайте ни в Facebook