3 месеца и една операция по-късно: Матео Беретини се завърна победоносно в Тура!

от в 15:55 на 08.06.2022
Калоян Соколов

Матео Беретини откри по фантастичен начин настощия сезон, след като достигна до полуфиналите на Откритото първенство на Австралия и очакванията към италианеца нараснаха сериозно. Неведнъж обаче световният номер 10 е казвал, че тялото му е неговата най-голяма сила и същевременно най-голяма слабост. Физиката на Беретини винаги е била внушителна, но контузиите често са го съпътствали, а наскоро финалистът от Уимбълдън трябваше да се сблъсъка с поредната от тях. Римлянинът нарани играещата си ръка в края на месец март, което му попречи да се състезава на Мастърса в Маями и в крайна сметка се стигна до оперция, която извади Матео от кортовете за целия клей сезон.

Сега нещата вече изглеждат далеч по-добре за италиенца, който днес изигра първия си официален двубой от близо три месеца насам. Това се случи на ATP 250 надпреварата в Щутгарт, където Беретини потегли с трисетов успех над молдовеца Раду Албот - 6:2 4:6 6:3. Вторият поставен показа някои колебания след дългото отсъствие, но напомни на всички колко опасен играч може да бъде върху тревната настилка и заслужено продължи към фазата на осминафиналите, като там го очаква сблъсък с един измежду Лоренцо Сонего и Ян-Ленард Щруф.

Бившият шампион стартира мача на високи обороти и асовете се множаха с лекота в актива му. Албот пък не можеше да абсорбира мощта в ударите на своя опонент, който играеше на съвсем други обороти спрямо него и разликите в класите позволи на фаворита да осъществи два пробива, за да си гарантира успеха в откриващия сет.

Нещата не се промениха особено във втората част, тъй като Беретини все така търсеше агресивното продължение в точката и засипваше с уинъри своя опонент. Молдовецът се бореше за всяко свое подаване и изглеждаше сякаш ще се пречупи във всеки един момент, само че римлянинът допусна кратък спад в концентрацията си и изненадващо инкасира брейк, което се оказа достатъчно за Албот да доведе двубоя до трета решителна част.

В нея непоставеният тенисист също имаше своите шансове, запазвайки много висок процент на вкарани ретури в игра. Вторият поставен видимо губеше самообладение и се пропукваше редовно в разиграванията от дъното на корта, но могъщият му форхенд се намеси в тези тежки за него периоди от сблъсъка и му помогна да заличи две точки за пробив. Оттам насетне италианецът се върна към обичайното си равнище и не остави никакви шансове на аутсайдера, спечелвайки 6 от последните 8 гейма.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
3 месеца и една операция по-късно: Матео Беретини се завърна победоносно в Тура! Калоян Соколов
Теми:  
atp | матео беретини | Обзори | раду албот | трева | щутгарт

Коментари





Следвайте ни в Facebook