3 от 3: Григор замени по блестящ начин Джокович и не остави никакви шансове на Кирьос

от в 19:59 на 21.12.2022
Калоян Соколов

Григор Димитров се оказва голямото оръжие в селекцията на "Соколите" по време на отборната демонстративна надпревара - World Tennnis League. През вчерашния ден българинът и Паула Бадоса постигнаха триумф в срещата си на смесени двойки срещу Доминик Тийм и Анастасия Павлюченкова, а днес първата ни ракета се сработи отлично и с Арина Сабаленка, като двамата надвиха Рохан Бопана и Бианка Андрееску в решителен тайбрек до 10 точки.

Впоследствие обаче Каролин Гарсия победи категорично Бадоса с крайното 6:4 6:3 и така "Орлите" обърнаха резултата в своя полза. По план, то Новак Джокович трябваше да премери сили с Ник Кирьос, но шампионът от ATP финалите се оттегли от срещата в последния възможен момент. Така мястото му беше заето от Григор, който затвърди страхотните си изяви в Дубай и постигна третия си успех от също толкова изиграни сблъсъци, надигравайки австралиеца със 7:6(5) 6:3. Лошата новина обаче беше свързана с обсоятелството, че победата се дава на тима с по-голям общ брой взети геймове в трите мача и в крайна сметка "Орлите" ликуваха след 38:31, макар че загубиха два от трите двубоя през деня.

Димитров започна трудно и още в самото начало трябваше да спасява две точки за пробив, само че първото му подаване работеше безотказно в трудните моменти и той съумя да се измъкне. Оттам насетне категорично българинът стоеше далеч по-стабилно в размените от дъното на корта, докато Кирьос не се движеше особено добре и разчиташе единствено на вездесъщия си сервис. Стигна се до тайбрек, където хасковлията успя да отрази няколко мощни изпълнения от ракетата на своя съперник, а това изкара извън равновесие финалиста от Уимбълдън и Григор си осигури сетбол, който реализира със зашемятващ ретур върху линията.

Втората част вървеше без никакви проблеми за сервиращите играчи до 3:3, когато световният номер 22 допусна поредица от неточности и се оказа догонващ с 0:40. Първите три възможности бяха отразени с мощни начални удари, само че решителната точка влезе в изключително изтощителна размяна, която завърши с неточност от ракетата на Кирьос и съвсем скоро Гришо можеше да отпразнува втората си победа за деня.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
3 от 3: Григор замени по блестящ начин Джокович и не остави никакви шансове на Кирьос Калоян Соколов
Теми:  
atp | world tennis league | бгтенис | григор димитров | Ник Кирьос

Коментари





Следвайте ни в Facebook