6 години по-късно: Мъри взе само 4 гейма срещу Де Минор при завръщането си в Монте Карло

от в 18:09 на 10.04.2023
Мартин Петков

Алекс де Минор постигна впечатляващ триумф с титлата на силния турнир в Акапулко на старта на миналия месец, обаче впоследствие не успя да надгради над стореното и допусна поражения още при първите си мачове в Индиън Уелс и в Маями. Австралиецът обаче видимо е успял да се абстрахира от тези си неубедителни резултати, след като през днешния ден откри кампанията си на Мастърса в Монте Карло с разгромна победа над участващия за първи път от 2017-а година насам в надпреварата Анди Мъри, която подпечата след малко над час на корта - 6:1 6:3. По този начин световният номер 19 вече е част от втория кръг на състезанието в Княжеството, като му предстои да се изправи срещу квалификанта Ян-Ленард Щруф.

Още от самото начало на двубоя продължителните размени от дъното на корта нагледно не работеха в полза на бившата първа ракета на света, който не се чувстваше комфортно и грешките в играта се увеличаваха прогресивно. Де Минор от своя страна също допринасяше за неточностите в представянето на британеца, като обратно на него беше безупречен и завършваше умело атаките си, при което осъществи цели три пробива, за да запише откриващия сет на сметката си.

С настъпването на втората част се създаде известното убеждение, че сър Анди, който е трикратен полуфиналист в турнира, има още какво да каже в сблъсъка, но не след дълго грешките в играта му се завърнаха с пълна сила и той предаде сервиса си в актива на "Демона". Оттам насетне единственото положително за Мъри в срещата беше, че успя още веднъж да спечели подаването си, отразявайки два брейкбола, докато австралиецът далеч не се трогна от състоянието на ветерана и необезпокоявано сложи точка на спора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
6 години по-късно: Мъри взе само 4 гейма срещу Де Минор при завръщането си в Монте Карло Мартин Петков
Теми:  
atp cp | алекс де минор | анди мъри | монте карло

Коментари





Следвайте ни в Facebook