6 от 6: Медведев разгроми световния номер 9 за втора поредна седмица и е финалист в Доха!

от в 21:31 на 24.02.2023
Калоян Соколов

Даниил Медведев определено обича да се изправя срещу Феликс Оже-Алиасим и го доказа за пореден път през миналата седмица, когато руснакът не остави никакви шансове на защитаващия шампион в Ротердам и наследи трофея от него.

Днес пък бившият номер едно и канадецът отново трябваше да премерят сили, като този път сцена на тяхната схватка беше централния корт на ATP 250 надпреварата в Доха, а отново победител излезе Медведев, който запази своя перфектен баланс в преките си двубои с младока, надделявайки за шести пореден път срещу него - 6:4 7:6(7).

Така московчанинът се класира за втория си пореден финал, а там му предстои да се изправи срещу двукратния шампион Анди Мъри, който постигна нов фантастичен обрат и утре ще опита да завоюва своята първа титла от четири години насам.

Началото беше мечтано за някогашния шампион от US Open, защото той проби още на старта и нямаше никакъв проблем да достига до всеки един от по-острите удари на съперника си. Световният номер девет пък беше прекомерно агресивен и това водеше до сериозно количество непредизвикани грешки от неговата ракета.

Тези обстоятелства позволиха на третия поставен да се сдобие с шанс за реализирането на нов брейк, само че не се възползва от отворилата се пред него възможност и изведнъж Оже-Алиасим влезе в серия от уинъри, което му позволи да възстанови равенството при 4:4. Отговорът на тазгодишния шампион от Ротердам беше светкавичен и той не пропусна нито топка повече до края на първата част, за да я прибави в собствения си актив.

Вторият се разви абсолютно идентично, след като Медведев си осигури ранен аванс, но отново допусна спад в нивото си на коцентранция и позволи изравняване на резултата. Този път обаче 22-годишният тенисист се задържа в битката и докара нещата до тайбрек, където дори разполагаше с общо 3 сетбола, само че ръката му трепна и до изненада не се стигна.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
6 от 6: Медведев разгроми световния номер 9 за втора поредна седмица и е финалист в Доха! Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | доха | Обзори | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook