Александрова разгроми Халеп и е на 1/2-финал, Осака с комфортна победа

от в 12:21 на 05.02.2021
Диана Андреева

Симона Халеп допусна неочаквана загуба и напуспа Gippsland Trophy в 1/4-финалната фаза на надпреварата в Мелбърн. Нейната опонентка - Екатерина Александрова, се нуждаеше от едва един час, за да се наложи с 6:2 6:1 над поставената под номер едно Халеп и да си осигури място сред последните четири тенисистки в турнира.

Александрова демонстрира страхотно ниво в днешния мач. Рускинята бе много агресивна, което й позволяваше изцяло да доминира в двубоя. Поставената под номер девет започна неубедително, изоставайки с 0:2, но Екатерина рязко вдигна нивото си и спелели 11 от следващите 12 гейма.

За място на финала рускинята ще спори с Кая Канепи, която се класира служебно за 1/2-финалите, след като нейната опонентка Каролина Мухова се оттегли поради контузия.

В друга среща от деня Наоми Осака се справи с Ирина-Камелия Бегу. Световната номер две не срещна почти никакви затруднения в двубоя и успя да се наложи със 7:5 6:1. Японката се класира за следващия етап в надпреварата, където я очаква Елизе Мертенс.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Александрова разгроми Халеп и е на 1/2-финал, Осака с комфортна победа Диана Андреева
Теми:  
екатерина александрова | наоми осака | симона халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook