Алкарас: Григор бе на съвсем друго ниво; накара ме да се защитавам през цялото време

от в 08:31 на 12.10.2023
Калоян Соколов

Карлос Алкарас никога досега дори не беше губил сет срещу Григор Димитров и беше абсолютния фаворит в мача си с първата ни ракета от 1/8-финалите на Мастърса в Шанхай, само че българинът изигра феноменален двубой и държеше инициативата почти през цялото време, което му помогна да се поздрави с една от най-значимите си победи през последните години.

Самият Алкарас пък се изказа изключително ласкаво за родния ни представител в последвалата си пресконференция и призна как именно Григор е контролирал сблъсъка и е спечелил напълно заслужено.

За самата среща:

- Мисля, че Григор изигра страхотен мач. Нямаше никакви спадове при него от първата до последната топка. Сравнявайки тази среща с предишните ни, то днес той беше на съвсем различно ниво. Поздравявам го и трябва да бъда по-добър, ако искам да победя този Григор.

За това какво се е случило след спечеления първи сет:

- Просто трябваше да започна по-добре във втория сет. Направих няколко грешки в първия гейм, които можех да избегна. Това е истината. Също така се изненадах как той започна частта, имайки предвид по какъв тежък начин допусна да загуби откриващия сет. Както казах, то при него нямаше никакви спадове. Направи чудесен първи сет, стартира отлично във втория и запази този интензитет през целия мач. Той не ми позволи да играя своята игра. През цялото време се борех да наложа своята игра, но не съумях да го сторя. Това беше ключово за изхода на срещата. Наложи ми се да се защитавам през цялото време и не намерих начин да се поставя в позиция, от която да атакувам.

За това какво трябва да подобри в играта си:

- Трябва да работя върху това да започвам по-добре вторите сетове на двубоите си. Обикновено след спечелен първи сет, то губя за известен период концентрацията си. Също така ще се опитам за в бъдеще да избегна някои грешки, които не би трябвало да допускам.

За възможността да измести Джокович от първото място в края на сезона:

- Истината е, че тази загуба ме отдалечава от целта и ще бъде по-трудно да я постигна. Все още ми предстоят няколко надпревари и ще дам всичко от себе си, за да ги спечеля и така да си дам възможност да завърша сезона на върха в ранглистата. Пропуснах много шансове да го сторя в момента.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алкарас: Григор бе на съвсем друго ниво; накара ме да се защитавам през цялото време Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | интервюта | карлос алкарас | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook