Алкарас преди мача с Григор: Случилото се на старта ме прави оптимист за следващия двубой

от в 14:22 на 30.04.2023
Мирела Николова

 

Григор Димитров и Карлос Алкарас ще се изправят по-късно тази вечер в пряк двубой за място в осминафиналната фаза на Мастърса в Мадрид. На старта испанецът имаше неочаквани затруднения в мача си срещу световния №41 Емил Руусувуори, тъй като изостана със сет, а в средата на втората част дори бе изправен през цели 5 брейкбола. Въпреки всичко роденият в Мурсия тенисист съумя да обърне нещата в своя полза и да се поздрави с крайната победа, като впоследствие сподели, че именно този развой на събитията го кара да бъде оптимист за следващия си сблъсък.

"Днес трябваше да си припомня мотото на дядо ми за трите "С" и мисля, че успях да го приложа безупречно. Винаги получаваш допълнителна увереност, когато трупаш победи, без да си се представил на най-високото си ниво. Днес аз бях далеч от върха на възможностите си, но въпреки трудностите съумях да надделея и това е нещо, което ми вдъхва спокойствие и оптимизъм за предстоящия двубой.

В средата на втория сет не се чувствах добре на корта и изпитвах колебания от психологическа гледна точка, но след като спасих онези 5 възможности за пробив, впоследствие мачът започна да се развиват в позитивна посока за мен. 

Беше тежък сблъсък, в края бях много изморен. Имаше момент, в който просто не знаех какво да правя. Опитвах да удължавам разиграванията, но Емил налагаше по-високо темпо от мен и не правеше грешки. Не виждах как мога да го затрудня. В крайна сметка обаче дочаках своя момент и успях да наклоня везните в своя полза, след като той ми помогна с няколко грешки във важни моменти", анализира бившият №1 на пресконференцията след откриващата си среща.

Източник: Punto de Break


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алкарас преди мача с Григор: Случилото се на старта ме прави оптимист за следващия двубой Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | интервю | карлос алкарас | любопитно | мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook