Алкарас преди сблъсъка с Надал: Не знам какво трябва да направя, за да спечеля

от в 14:26 на 18.03.2022
Мирела Николова

Карлос Алкарас е сред най-перспективните млади тенисисти, като той нееднократно вече е разкривал огромния си потенциал, който притежава. Рафаел Надал също не спести суперлативите си към своя сънародник, срещу когото му предстои да се изправи утре в битка за място на финала в Индиън Уелс. Матадора сподели, че 18-годишният Алкарас му напомня на самия него на неговата възраст, а впоследствие тийнейджърът разкри, че се чувства истински поласкан от думите на 21-кратния шампион от Шлема по свой адрес.

"Невероятно е, че ще играя срещу Рафа, тъй като той е моят идол, откакто се помня. Без съмнение ще ми бъде ужасно трудно, но въпреки това съм убеден, че предстои страхотен двубой. Изключително е, че ще се срещнем на полуфинал на Мастърс турнир, и то в Индиън Уелс. Ще подходя с голяма доза оптимизъм и ще се наслаждавам на всяка секунда от мача. Ще бъде много специално изживяване за мен", започна младата надежда на испанския тенис.

"Наистина е феноменално, че Надал вижда себе си в мен, когато е бил на същата възраст. На 18 години той вече имаше спечелена титла от Големия шлем, така че това сравнение е наистина удивително. Честно казано, не знам какво трябва да направя, за да победя Рафа. Намирам се в отлична форма и го показах неведнъж. Сигурен съм, че ме очаква много труден двубой, което не е изненада, тъй като всички са наясно с това кой е Рафа и на какво е способен. Той многократно е доказвал, може да намери сили да обърне мача дори когато се намира в наглед безизходна ситуация. Ще видим какво ще се случи", допълни още Алкарас.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алкарас преди сблъсъка с Надал: Не знам какво трябва да направя, за да спечеля Мирела Николова
Теми:  
atp | индиън уелс | интервю | карлос алкарас | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook