Алкарас шокира Беретини в трисетов шедьовър и е 1/2-финалист във Виена

от в 19:00 на 29.10.2021
Тея Кръстева

Карлос Алкарас Гарфия е само на 18 години, но вече е привлякъл вниманието на всички тенис фенове и експерти по света. В хода на сезона испанецът достигна до 3 полуфинала на ниво АТП, но днес за пръв път до такъв от ранкинг АТП 500. Роденият през 2003-а тенисист записа втората най-голяма победа в кариерата си досега, надигравайки световния номер 7 Матео Беретини с 6:1 6:7(2) 7:6(5) след 2 часа и 40 минути, след като през септември шокира Стефанос Циципас на US Open. В спор за място на финала във Виена младокът ще спори с победителя от двубоя Александър Зверев - Феликс Оже-Алиасим.

Младокът навлезе повече от уверено в срещата, възползвайки се от всяка неточност от ракетата на Беретини. Не след дълго Карлос си бе осигурил аванс от фамозното 5:0, а впоследствие не срещна затруднения да затвори откриващата чат в своя полза - 6:1.

Във втората част Матео Беретини продължаваше да показва колебания в представянето си, но богатият му опит и хладнокръвие даваха своето отражение. В хода на сета италианецът отрази 4 брейк бола, а на свой ход не се добра до нито един такъв срещу сервиса на испанеца. Изходът от частта трябваше да се реши в тайбрек, където психиката на Алкарас се пропука и той не успя да удържи на напрежението, печелейки едва 2 точки - 2:7.

Ето обаче, че тийнейджърът бързо преглътна разочарованието от нереализираните възможности в предходния сет, навлизайки в третия такъв с гръм и трясък. Умната игра на Карлос Алкарас му носеше единствено успехи и не след дълго той вече се бе откъснал с комфортното 4:1. Световният номер 7 Беретини обаче изигра изключителен сервис гейм на ретур, възвръщайки паритета за 4:3. Оттам насетне и двамата тенисисти демонстрираха невероятно ниво на игра, запращайки развръзката на сблъсъка в заключителен тайбрек. Алкарас реализира мини пробив за 2:0, успявайки да задържи преднината си в един изключително оспорван решителен гейм, преди евентуално да се добере до 6:3 и 3 поредни мач пойнта. Матео Беретини отрази 2 от тях, но при сервиса на 18-годишния Карлос Алкарас Гарфия съпротивата му се пропука и той напусна надпреварата във австрийската столица.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алкарас шокира Беретини в трисетов шедьовър и е 1/2-финалист във Виена Тея Кръстева
Теми:  
atp | виена | карлос алкарас | матео беретини | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook