Алкарас за отказването си: Нямах друг избор; не исках да завърша турнира така

от в 12:05 на 08.09.2021
Мирела Николова

18-годишният Карлос Алкарас е сред сензациите на тазгодишното Открито първенство на САЩ, след като въпреки крехката си възраст успя да достигне до четвъртфиналната фаза на турнира, като по пътя си елиминира един от фаворитите за титлата в лицето на Стефанос Циципас след петсетова епика. Впоследствие испанецът изигра нов двубой в пълен формат на изключително високо ниво срещу Петер Гойовчик, за да си осигури място във финалната осмица, където обаче силите му се изчерпаха и той бе принуден да прекрати срещата си с Феликс Оже-Алиасим в началото на втората част.

"Десният адуктор е основният проблем“, обясни тийнейджърът на своята пресконференция. "Не исках такъв турнир да завърши по подобен начин за мен. Успявах да контролирам болката по време на срещата, но в края на първия и началото на втория сет започна да се усилва все повече и повече и нямах друг избор. Не можех да продължа да играя. На първо място трябва да се погрижа за тялото си. Това щеше да бъде дълъг мач, а аз не се чувствах добре и затова трябваше да се откажа."

"Да изиграя два поредни петсетови двубои, във всеки от които да играя на високо ниво с голяма интензивност в продължение на четири часа, е наистина трудно за мен“, добави испанецът. "Не съм свикнал да играя такива мачове един след друг. Въпреки това те ми дадоха огромен опит и ми помогнаха да израсна."

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алкарас за отказването си: Нямах друг избор; не исках да завърша турнира така Мирела Николова
Теми:  
atp | us open | интервю | карлос алкарас

Коментари





Следвайте ни в Facebook