Андрееску прекъсна печелившата серия на Мугуруса; Сакари се справи с Пегула

от в 10:16 на 30.03.2021
Мирела Николова

В мача между две бивши шампионки от Големия шлем световната №9 Бианка Андрееску се наложи над намиращата се във феноменална форма от началото на годината Гарбине Мугуруса с 3:6 6:3 6:2. По този начин канадката си осигури участие в 1/4-финалите на Miami Open, а за влизане във финалното каре ще срещне Сара Сорибес Тормо, която елиминира Онс Жабер.

Първият сет се разви без изявено надмощие на някоя от състезателките и двете взимаха сравнително лесно своите подавания, без да допускат да се стигне до брейкбол. Единствените възможности за пробив в частта се откриха в осмия гейм, когато Мугуруса навлизаше агресивно в разиграванията, а това ѝ помогна да реализира втория получен брейкпойнт. Заставайки на линията за сервис, испанката не позволи да се стигне до изненада и без да загуби нито точка, затвори сета в своя полза.

С течение на мача Андрееску все повече започна да намира своята игра, извела я до най-големите ѝ успехи, и изтласквайки методично опонентката си далече зад основната линия, успяваше да си открие пътя напред и да завърши с уинър. Тя взе преднина от 4:1 гейма, но допусна пробив в Тилдъновия гейм, което върна световната №13 в битката за сета. Точно тогава обаче канадката отново повиши нивото си и си спечели обратно водачеството в резултата, а след безкомпромисен сервис гейм възстанови паритета в отделните части.

Решителният сет стартира безупречно за Бианка, която налагаше своето темпо на игра и не позволяваше на Мугуруса да навлезе в комфортната си зона. Това ѝ позволи да се откъсне напред с 4:0 и макар в самия край на частта испанката да показа признаци на съживяване, достигайки до брейкбол в гейма, в който Андрееску сервираше за спечелване на мача, то деветата в ранглистата показа характер и обърна гейма си, за да триумфира след 2 часа и 13 минути престой на корта.

В друг двубой от програмата Мария Сакари също намери място в 1/4-финалите, след като се наложи с 6:4 2:6 7:6(6) над Джесика Пегула за 2 часа и 40 минути, с което си гарантира сблъсък срещу световната №2 Наоми Осака. 

В началото на първия сет поредица от 3 разменени пробива позволи на гъркинята да си спечели аванс от пробив и 4:2, след което бе непоколебима в своите подавания и без никакви затруднения поведе в общия резултат. 

Вторият сет също не бе лишен от интрига, тъй като двете състезателки изпитваха колебания от начален удар и станахме свидетели на 4 пробива, 3 от които отидоха в сметката на Пегула, с което тя вкара срещата в трета решителна част.

Решителният сет предложи продължителни размени на удари от дъното на корта, изпълнени с невероятни изпълнения от страна и на двете тенисистки, които се надпреварваха коя ще направи по-голям брой уинъри от съперничката си. Сакари поведе с 3:1, но поредица от 4 поредни спечелени гейма наклони везните в полза на американката, доближавайки я само на гейм от победата. Редица перфектно пласирани ретури помогнаха на канадката да осъществи моментален рибрейк.

Последва маратонски гейм, продължил над 10 минути, в който Пегула се сдоби с цели 5 мачбола, но не материализира нито един от тях и паритетът бе възстановен - 5:5. Стигна се до тайбрек, в който инициативата отново се прехвърляше от едната в другата половина. Джесика се добра до нова точка за спечелване на двубоя, но отново не постигна успех, за разлика от своята опонентка, която сложи точка на срещата още след първия получен мачпойнт. 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Андрееску прекъсна печелившата серия на Мугуруса; Сакари се справи с Пегула Мирела Николова
Теми:  
wta | бианка андрееску | гарбине мугуруса | джесика пегула | мария сакари | маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook