Андреев изкова страхотен обрат, за да запише първа победа в основна схема на Чаланджър!

от в 17:25 на 06.04.2021
Мирела Николова

Адриан Андреев показа невероятен характер и воля за победа и успя да преодолее първия кръг на турнира от сериите Чаланджър в Оейреш (Португалия). Българинът реализира невероятен обрат над световния №283 Чун-Син Ценг с 1:6 7:6(5) 6:3, което е и неговата първа победа в основна схема на надпревара от подобен ранг. В следващия етап на нашето момче му предстои да се изправи срещу победителя от мача между четвъртия поставен Елиът Беншетри и Педро Качин.

Двубоят стартира обещаващо за Ади, който спечели откриващото си подаване на 0, но още в следващото си такова инкасира пробив. Последва маратонски сервис гейм за Ценг, в който софиянецът получи 5 възможности за моментален рибрейк, но заради своята хаотична игра пропиля открилите се пред него възможности и съперникът му затвърди пробива си. До края на сета нашето момче така и не успя да намери ритъма си, докато тайванецът стоеше изключително стабилно на основната линия и не изгуби контрола върху случващото се на корта, за да реализира още два пробива, с което прибави първата част в сметката си.

В началото на втория сет Андреев прекъсна серията на опонента си от 7 поредни спечелени гейма, но в четвъртия гейм нови неточности от страна на нашия състезател отново предоставиха инициативата в сета на азиатеца. Ценг обаче далеч не бе толкова категоричен в представянето си, когато сервираше за спечелване на срещата, откривайки 4 брейкбола пред Адриан, последният от които върна младата ни надежда в битката за сета. Това стечение на обстоятелствата вдъхна увереност на Ади и той заигра все по-стабилно от дъното на корта, дочаквайки пропуск от противника си. Стигна се до тайбрек, в който нашето момче бе по-добрият тенисист и заслужено възстанови паритета в отделните части.

Третият сет бе изпълнен с пробиви и инициативата се прехвърляше ту в едната, ту в другата половина, като никой от състезателите не съумяваше да задържи крехката преднина, която бе получил. Ключовият пробив дойде в осмия гейм, когато Адриан се възползва от поредния спад в играта на своя опонент и материализира още първия си брейкбол, за да си осигури възможност да сервира за крайната победа. Макар в своето подаване българинът да пропусна три поредни мачбола, то той успя да се добере до успеха в двубоя след четвъртия такъв, с който подпечата билета си за втория кръг.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Андреев изкова страхотен обрат, за да запише първа победа в основна схема на Чаланджър! Мирела Николова
Теми:  
адриан андреев | бгтенис | Чаланджър | чаланджър оейраш

Коментари





Следвайте ни в Facebook