Андрей Рубльов сравни тениса с играта на шах

от в 19:44 на 15.03.2021
Владислав Риждов

Сцетовният номер 8 Андрей Рубльов определено е един от най-обещаващите играчи в Тура. Откакто спечели първата си АТП титла през 2017 година, руснакът не спира да развива играта си. Най-големия пробив за него дойде през изминалия сезон, когато спечели пет титли.

Наскоро Рубльов направи интересно разкритие. Руската звезда сподели, че играта на шах помага за стратегията му в тениса. Андрей сравнява двата спорта и усеща, че начинът, по който прави своя ход, за да удари кралицата, е подобен на тактиката, която използва в мачовете си. Ето какво друго добави четвъртфиналиста от Откритото първенство на Австралия, сравнявайки двата спорта: "Надявам се и мисля, че шахът може да е полезен за тениса, може би стратегически, може да ти помогне да имаш по-голямо търпение. В моя случай играя шах по същия начин както играя и тенис. Опитвам се да взема кралицата и да доминирам, както в тениса се опитвам да доминирам с форхенда си.

"В шаха се опитвам да поставя всички фигури така, че да отворя място за кралицата и да започна да подготвям атаката си само с нея. Но все пак няма нищо за сравнение, това са две различни неща все още", завърши шампионът от Ротердам.

Източник: Essentially sports 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Андрей Рубльов сравни тениса с играта на шах Владислав Риждов
Теми:  
андрей рубльов

Коментари





Следвайте ни в Facebook