Финалистката от РГ е аут: Анисимова надделя над Гоф в битката на следващото поколение

от в 19:40 на 02.07.2022
Владислав Риждов

Аманда Анисимова се представя впечатляващо от началото на годината и най-после виждаме пълния потенциал на младата американка. Световната номер 25 се представи отлично върху всяка една настилка до момента, а тревата не прави никакво изключение. На Уимбълдън Аманда стартира с рутинен успех, преди да се справи в три сета със сънародничката си Лорън Дейвис. Днес пък Анисимова трябваше да премери сили с друга американка в лицето на талантливата Кори Гоф и за пореден път през кампанията демонстрира високо ниво на тенис, за да продължи за първи път към втората седмица в Лондон - (4)6:7 6:2 6:1.

Сблъсъкът стартира по-добре за Гоф, чиято звезда в професионалния тенис изгря именно в All England Club. Световната номер 12 поведе на бърза ръка с 3:0, но бързо ситуацията на корта се промени коренно. Това се дължеше на мобилизацията от страна на Анисимова, която направи пълен обрат, спечелвайки четири поредни гейма - 3:4. Гоф обаче не позволи на опонентката си да се откъсне напред, а в крайна сметка се стигна до тайбрек. В него 25-тата в света отново имаше известно предимство пред сънародничката си и след два минибрейка вече водеше с 4:1. И тази преднина обаче се оказа по силите на Гоф, която записа на сметката си шест поредни точки, повеждайки в отделните части.

Въпреки негативният развоя на откриващата за част, Анисимова нито за момент не сведе глава и в следващите два сета изнесе една своеобразна лекция на поставената под номер 11. По-нискоранкираната от двете бързо взе превес на корта, докато равнището на игра при нейната съперничка изненадващо започна да спада. Така 20-тата в схемата наложи офанзивния си стил на игра, който остави безпомощна Гоф, и така шампионката от турнира в Мелбърн загуби само три гейма в остатъка от срещата, класирайки се за дебютния си осминафинал върху "свещената трева".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Финалистката от РГ е аут: Анисимова надделя над Гоф в битката на следващото поколение Владислав Риждов
Теми:  
Аманда Анисимова | кори гоф | обзор | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook