АО: Датска тийнейджърка изхвърли финалистката от WTA финалите!

от в 04:16 на 20.01.2022
Диана Андреева

Анет Контавейт имаше изключителен периоди през изминалия сезон, когато дебютира в топ 10 на света, а впоследствие достигна до финала в Гуадалахара по време на WTA Finals. Изглеждаше сякаш естонката е пренесла добрата си форма и на австралийска земя, ако съдим по чудесното ѝ представяне до момента през 2022-ра, което я причисли към скритите фаворитки за спечелване на титлата. Днес обаче Контавейт допусна разочароваща загуба от тинейджърката Клара Таусон - 6:2 6:4, а това я раздели от така желаната първа титла от Големия Шлем.

19-годишната Таусон проби още първия сервис гейм на своята опонентка и съумя да затвърди извоюваната преднина, макар че трябваше да отразява две точки за пробив на свой ред. Непоставената състезателка излезе напред уверено в резултата и не позволи на Контавейт да намали изоставането си. Световната номер седем успя да се доближи до желаното равенство в геймовете при 2:3, но оттам насетне нямаше никакви шансове и първата част отиде скоропостижно в актива на датчанката.

Вторият сет далеч не бе лишен от интрига и Контавейт неведнъж имаше своите моменти. Тя все по-често печелеше разиграванията от основна линия със своите удари и поставяше под напрежение противноковото подаване. Въпреки че на два пъти разполагаше с брейк аванс, то фаворитката така и не намери начин да възвърне паритета в общия резултат, като не след дълго допусна да й бъде отмъкната и тази част, а това означаваше край на срещата и участието в Мелбърн за нея. 

В третия кръг на турнира младата състезателка очаква американката Даниел Колинс. Макар че не взе участие в нито един подгряващ турнир, Колинс с лекота достигна до тази фаза на Australian Open, след като се поздрави с две рутинни победи. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
АО: Датска тийнейджърка изхвърли финалистката от WTA финалите! Диана Андреева
Теми:  
australian open | wta | анет контавейт | клара таусон | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook