Ашли Барти срещу Каролина Плишкова - анализи, очаквания и коефициенти

от в 10:49 на 10.07.2021
Калоян Соколов

Ашли Барти и Каролина Плишкова никога досега не бяха преминавали четвъртия кръг на Уимбълдън, но вече обстоятелствата са съвсем различни и една от тях ще вдигне титлата през днешния ден. Световната номер едно наглед влиза като сериозна фаворитка в двубоя, само че чехкинята показва невероятен прогрес през последните две седмици и изглежда готова да поднесе поредна изненада на "свещената трева", а нека заедно да поразсъждаваме какво би донесло предимство на някоя от състезателките.

Съперничство

Двете досега са се срещали седем пъти помежду си, като Барти има предимство от 5:2 победи. Истината обаче е, че съперничеството им е много далеч от едностранно, защото три от тези мачове са се решавали в тайбрека на последния сет и общо пет от тях са били в три части. На трева австралийката и чехкинята са си разменили по един успех и бившата номер едно сподели през вчерашния ден как винаги се е чувствала комфортно на корта срещу Ашли и вярва в наличието си на възможности в хода на двубоя.

Какви са предимствата на Ашли Барти?

На първо място няма как да не споменем увереността. Австралийката вече има три титли през сезона и е водачка в годишната ранглиста, като показва най-добрата си игра някога. Самата Барти пък разкри, че би желала всички турнири да се провеждат само на трева, показвайки колко много обича да да се състезава на въпросното покрите, и до момента не е загубила нито сет в британската столица.

Ашли разполага с отличен бекхенд слайс, който отскача много ниско от корта и се превръща в огромно оръжие на Уимбълдън, а също така е една от малкото тенисистки, които действително разполагат със сериозна вариация в арсенала си и могат да нагаждат тактическата си настройка според условията.

Началният удар на поставената под номер едно също е един сериозен коз в нейния ръкав, което нагледно видяхме в сблъсъка ѝ с Кербер. Бившата шампионка изглеждаше в превъзходна кондиция и напълно готова да отстрани Барти, ала нямаше никакъв отговор на ретур, защото лидерката в схемата сменяше постоянно посоката на подаването си и го правеше изключително трудно за разчитане.

Самата австралийка непрестанно повтаря колко много се забавлява досега в британската столица и сякаш не приема Уимбълдън като сериозна надпревара, а това до момента изглежда само в плюс за нея, тъй като не изпитва никакво напрежение. Ако Аш запази този тип мислене в днешния мач, то едва ли ще може да бъде спряна.

Какво да очакваме от Каролина Плишкова?

Каролина от години биваше назовавана за кралица на асовете, защото редовно печелеше класациите за най-голям брой директни точки от сервис през годините. В последно време обаче сервисът на Плишкова се превърна в изключително уязвима черта и двойните грешки бяха константа. Загубата с 0:6 0:6 от Ига Швьонтек бе най-явното доказателство за спада в началния удар на чехкинята, а впоследствие тя изпадна от топ 10 за пръв път от пет години насам и мнозина вече се съмняваха дали нейната кариера някога отново ще се възроди.

13-тата в света допълнително усложни ситуацията си, след като не записа нито една победа на подготвителните турнири на трева и никой нямаше очаквания към нея в Лондон. Изведнъж Плишкова обаче претърпя невиждан ренесанс, чийто апогей дойде в полуфинала срещу Арина Сабаленка, когато наниза 14 аса и допусна само един пробив за три сета.

В момента чехкинята изглежда все едно се е родила на тревата, показвайки безкомпромисно ниво на начален удар, а плоските ѝ удари пасват идеално на настилката. Освен това тя е изключително ръстова тенисистка и покрива мрежата отлично, което може да се потвърди с отличните двойкови резултати, които е показвала през годините.

Очаквания и коефициенти:

Всичко сочи към поредна здрава битка между двете, в която пробивът ще има далеч по-голямо значение от това в нормален женски тенис мач, ала Барти се е доказала като много по-издръжливата от двете ментално и не вярвам да не се поздрави с вдигането на пореден трофей през сезона.

Букмейкърите също дават своите предпочитания за Ашли Барти, предлагайки коефициент от 1,40 за негова евентуална победа, докато ставката в полза на Каролина Плишкова е 3,00. Тези предварителни прогнози не могат да ни дадат ясна представа какво точно ще се случи, така че ни остава единствено да се насладим на срещата, чието излъчване отново бихте могли да намерите на линковете в Tennis.bg!

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ашли Барти срещу Каролина Плишкова - анализи, очаквания и коефициенти Калоян Соколов
Теми:  
wta | Анализи | ашли барти | каролина плишкова | превюта | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook