Атланта: Фриц взе реванш от Нишикори за досегашните си поражения и е сред 1/2-финалистите

от в 03:56 на 29.07.2023
Мартин Петков

Високите очаквания за зрелище към четвъртфиналния мач между Тейлър Фриц и Кей Нишикори далеч не се оправдаха, след като американецът нямаше затруднения по пътя към класирането си за финалната четворка на домашния си турнир в Атланта. Самата надпревара, явяваща се завръщането в АТР Тура след близо две години отсъствие за японеца, досега протичаше отлично за него, предвид факта че той записа две страхотни победи в хода на състезанието, ала физически дискомфорт в коляното не му позволи да разкрие на какво е способен, при което световният номер 9 се поздрави с крайния успех след само 70 минути на корта - 6:4 6:2. По този начин топ поставеният в схемата намери място в полуфиналната фаза на турнира, където ще срещне сънародника си Джей-Джей Улф.

Първият сет ни предложи изключително стабилна игра на собствен сервис от страна на двамата състезатели, които начални удари функционираха на плашещо високо ниво, свидетелство за което бе и фактът, че в рамките на дебютните седем гейма бяха спечелени едва две точки в мача на ретур. С течение на времето обаче видимо нарушеното физическо състояние на бившия финалист в Големия шлем доведе до известен спад в неговото представяне, както и до забавяне в придвижването му по корта, което беше отлично експлоатирано от страна на Фриц, който стори необходимото по отношение на броя печеливши удари от своята ракета, за да пробие в самия завършек на откриващата част, която записа на сметката си.

Още с настъпването на втория сет пък проблемите за Нишикори придобиха още по-колосален вид, след като отиграванията му често се оказваха лишени от нужната скорост и се превръщаха в лесни топки за нанасянето на уинър пред американеца, който не се поколеба, за да излезе напред с пробив аванс. Въпреки изоставането си в резултата, самураят отново засвидетелства пословичната си борбеност и за минута замъгли представите за своята травма в коляното, навлизайки в серия от печеливши комбинации, извели го до брейкбол за подновяване на паритета в седмия гейм, ала Фриц не трепна под напрежение на собствено подаване, като отстоя предимството си и не след дълго още при сервис на съперника узакони триумфа си, с което постигна дебютна победа в кариерен план над някогашния представител на топ 10, от когото бе загубил при всяка от досегашните им четири срещи.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Атланта: Фриц взе реванш от Нишикори за досегашните си поражения и е сред 1/2-финалистите Мартин Петков
Теми:  
atp | атланта | кей нишикори | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook