ATP ранглиста: Рууд на крачка от топ 15, без промени сред първите 10

от в 07:11 на 24.05.2021
Диана Андреева

С пристигането на новата седмица е време и за известни промени в световната ранглиста. След края на двете ATP 250 събития в Лион и Женева, има немалко размествания в класирането. Макар че подреждането на състезателите след първите 10 няма, Стефанос Циципас, който спечели титлата във Франция вчера, се постепенно се доближава до намиращия се под номер четири Доминик Тийм. Разликата между двамата от днес е 955 точки, но гъркът ще трябва да продължи да показва тенис на толкова високо ниво, в случай, че си постави цел да задмине своя приятел и колега. 

Гаел Монфис записа първа победа от февруари 2020 година насам преди няколко дни, ала поради блестящото представяне на Денис Шаповалов в Женева, французинът от днес е номер 15, а на 14-тото място застава Шаповалов. Каспър Рууд - шамипонът на Geneva Open, се нуждае от само 14 точки, за да дебютира сред първите 15, като това е резултат от страхотната му игра на клей през последните месеци. 

19-годишният Лоренцо Музети все по-често се изявява на голямата сцена, наред с топ състезателите в мъжкия тенис. Италианецът създаде сериозни затруднения на Стефанос Циципас в Лион, ала остана на крачка от първи ATP финал в кариерата си. Все пак от днес Музети се изкачва с 12 позиции в класирането. За сметка на това неубедителното представяне на Беноа Пер през последните месеци е причината той да допуска нов спад и да се намира на ръба на първите 40. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
ATP ранглиста: Рууд на крачка от топ 15, без промени сред първите 10 Диана Андреева
Теми:  
ранглиста | тенис ранглиста

Коментари





Следвайте ни в Facebook