АТР ранглиста: Джокович запазва лидерството си; Алкарас на крачка от топ 10

от в 03:09 на 04.04.2022
Мирела Николова

Измина още една седмица на оспорвани битки и първокласен тенис, които ни предложи тазгодишното издание на Мастърса в Маями, и сега отново е време за обновяването на световната ранглиста, която днес търпи сериозни промени. Върхът продължава да бъде окупиран от Новак Джокович, който започва своята 364-а седмица като лидер в класацията на АТР, плътно следван от Даниил Медведев, намиращ се само на 10 точки от челната позиция. Топ 3 се допълва от Александър Зверев, който се завръща на третото място, измествайки Рафаел Надал.

Забележителен прогрес в ранглистата отбелязва шампионът от изминалата седмица Карлос Алкарас, който се изкачва с 5 позиции до №11, приближавайки се само на 29 точки от топ 10. Финалистът Каспър Рууд също продължава възхода си в подреждането и от днес вече заема седмата позиция за сметка на Андрей Рубльов. 

Хуберт Хуркач е големият губещ тази седмица, тъй като не успя да защити миналогодишния си трофей от Miami Open и регресира с 4 места, свличайки се до №14. Неговото място сред първите десет пък бива заето от Камерън Нори, за когото това е върхово класиране в кариерата.

Най-сериозно изкачване днес бележи Франсиско Серундоло, който сътвори истински фурор в Маями и достигна до полуфиналите, въпреки че преди това нямаше нито една победа на твърди кортове. Това му носи нови 350 точки в актива и прогрес с цели 52 места до 51-вата позиция. Благодарение на отличните си изяви през последните седмици Ник Кирьос се завръща сред първата стотица на световната класация и вече заема 95-ото място.

Официалната ранглиста на АТР можете да разгледате тук.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
АТР ранглиста: Джокович запазва лидерството си; Алкарас на крачка от топ 10 Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | даниил медведев | карлос алкарас | Ник Кирьос | новак джокович | ранглисти | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook