Барти се справи с Квитова и е на полуфинал в Мадрид

от в 16:34 на 05.05.2021
Владислав Риждов

 Световната номер 1 Ашли Барти се класира за полуфиналите на Мастърс надпреварата в Мадрид след трисетов мач срещу Петра Квитова - 6:1 3:6 6:3.

Барти започна на бързи обороти срещата, а Квитова нямаше отговор на играта на съперничката си. Австралийката отрази единствената брейк точка, която се откри пред Квитова, а междувременно реализира два пробива, с които си улесни спечелването на първата част.

Във втория сет инициативата се прехвърли на страната на Квитова. Чешката състезателка подобри представянето си на корта и дръпна в резултата с ранен брейк. Агресивна при ретур и солидна при собствен сервис, Квитова не допусна изненади и съумя да вкара развръзката в трети сет.

Барти пренесе доминацията си от първата част и в решаващия сет. Водачката в ранглистата при жените поведе с 3:1 в геймовете, но след това предаде подаването си и даде възможност на съперничката си да сервира за изравняването на резултата. Квитова обаче също не можа да се справи на собствен сервис и Барти отново излезе напред в резултата с брейк аванс. Барти затвърди аванса си, спасявайки три точки за пробив, преди на собствено подаване да сложи край на срещата.<

>

Следващата съперничка на австралийката - Паола Бадоса, се превърна в първата полуфиналистка при жените, след като изигра два тежки сета срещу Белинда Бенчич, в които участвщата с "уайлд кард" испанка надделя с резултат 6:4 7:5.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Барти се справи с Квитова и е на полуфинал в Мадрид Владислав Риждов
Теми:  
ашли барти | петра квитова | тенис турнир в мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook