Баутиста Агут се справи безупречно срещу Рууд и Испания записа втора победа на ATP Cup

от в 04:47 на 03.01.2022
Мартин Петков

В сблъсъка на първите ракети между Испания и Норвегия на корта един срещу друг излязоха Роберто Баутиста Агут и Каспър Рууд. ,,Ла Фурия Роха" вече имаше превес след победата на Пабло Кареньо Буста по-рано тази нощ. Срещата изобилстваше с продължителни разигравания от основната линия, предимно завършващи с печеливш удар от форхенд страната. Световният номер 20 отново показа, че в момента представлява заплаха за всеки, като в негова жертва се превърна норвежецът след 6:4 7:6(4), с което Испания спечели и втория си мач от група ,,А" на ATP Cup.

Още в самото начало Рууд бе на път да загуби подаването си, но добра серия на начален удар му позволи да излезе ,,сух" от неблагоприятната ситуация. Следващите мигове на корта ни предоставиха множество атрактивни разигравания, като същевременно печелившите удари летяха от всички краища на корта, с което двубоят поддържаше изключително високо качество на тенис. Агут демонстрираше по-добра игра на ретур, а допуснатият спад от норвежеца в седмия гейм предостави нови брейкпойнти на испанеца и този път световният номер 19 се възползва, за да поведе в резултата. Настроението в играта на първата ракета на ,,Ла Фурия Роха" определено се покачи, започна да играе все по-уверено и съумя да затвори сета на собствен сервис.

Втората част по никакъв начин не отстъпваше откъм качество на първата. Ефективността при първия сервис беше на ниво и от двете страни на мрежата, като посрещачът нямаше шансове в повечето случаи да даде отговор на началния удар. Времето изминаваше неусетно, докато имахме възможност да се насладим на тенис от най-високо ниво и логично, предвид равностойната игра, се стигна до закономерен тайбрек. Рууд първи взе превес, но това се оказа последното му добро дейтсвие, от него момент нататък Роберто Баутиста Агут пое инициативата и след нова грешка на норвежеца, успя да спечели двубоя в последователни части.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Баутиста Агут се справи безупречно срещу Рууд и Испания записа втора победа на ATP Cup Мартин Петков
Теми:  
atp | атп къп | каспър рууд | роберто баутиста агут

Коментари





Следвайте ни в Facebook