Баутиста Агут спечели испанското дерби срещу Лопес, Раонич с лесна победа

от в 04:40 на 21.01.2020
Петър Колев
Поставеният под №9 Роберто Баутиста Агут спечели испанското дерби срещу ветерана Фелисиано Лопес в първи кръг на Australian Open в последователни сетове. Във втори кръг на надпреварата продължава и полуфиналистът от 2016 г. Милош Раонич, който се справи с Лоренцо Джустино в три сета.

Първите два сета в мача на Баутиста Агут и Лопес преминаха идентично, като световният №9 осъществи по два пробива, за да ги затвори с по 6:2. Лопес, който е известен с честите си излизания на мрежата, бъркаше волета и от форхенд, и от бекхенд. Специалистът на трева не беше конкурентен на Баутиста Агут и в разиграванията от дъното на корта. Третият сет предложи повече интрига, като сервирайки за мача при 5:4 поставеният под №9 допусна да бъде пробит след няколко дълги разигравания, в които ветеранът Лопес издържа на натиска. Това геройство обаче беше последвано от няколко двойни грешки и сбъркани волета, след които Баутиста Агут се намираше в ситуация да сервира за мача за втори път. Този път фаворитът в мача нямаше проблеми и го затвори в последователни сетове за крайното 6:2 6:2 7:5.



 

Милош Раонич се оказа твърде тежка задача за "щастливия губещ" Джустино. Мощните удари на канадеца от дъното на корта и тежките сервиси, често надвишаващи 200 км/ч, не оставяха шансове на намиращия се под №150 в световната ранглиста италианец да развие своя потенциал. Бившият №3 не допусна да бъде бъде пробит през целия мач, а от от своя страна реализира общо шест пробива, за да затвори срещата за убедителното 6:2 6:1 6:3.

Image

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Баутиста Агут спечели испанското дерби срещу Лопес, Раонич с лесна победа Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook