Бекер е скептичен за бъдещето на Джокович: Проблемът не е възрастта, а мотивацията

от в 14:44 на 18.07.2023
Мирела Николова

В неделя Новак Джокович имаше възможност да спечели своята пета поредна титла на Уимбълдън и 24-та в турнирите от Големия шлем, но бе спрян от 20-годишния Карлос Алкарас във финалния сблъсък, превърнал се в един от най-качествените двубои през годината. Въпросната загуба на сърбина засили мненията, че т.нар. "смяна на караула" в мъжкия тенис е вече факт и оттук насетне Джокович все по-трудно ще успява да удържи устрема на новото поколение.

Бившият треньор на Ноле и някогашен №1 в света - Борис Бекер, също изрази съмнения, че белградчанинът ще продължи да доминира през следващите години, но според него проблемът не се крие във възрастта на рекордьора по трофеи от Големия шлем, а в неговите по-ниски нива на мотивация в момента спрямо предходните месеци.

"Мисля, че тенисът вече има своя нов крал, който детронира стария в един изключително вълнуващ финал. След първия сет мислех, че Новак ще надделее, но във втория сет Карлос значително подобри нивото си на представяне и напълно заслужи победата си. Категорично бе по-добрият. Това е върхът в неговата кариера, животът му след този триумф ще се промени значително.

Същевременно случилото се бе сериозен удар за Новак, защото той със сигурност не очакваше да загуби. Беше неочаквано да триумфира в Париж, но е също толкова изненадващо и че не спечели Уимбълдън. Сега той ще трябва да поговори със семейството и отбора си и ще видим какво ще стане в бъдеще. Той е на 36 години, но все още е в добра физическа форма. Всъщност проблемът не е във възрастта, а в мотивацията - той вече е постигнал всичко възможно в тениса, към какво повече може да се стреми?", коментира Бекер.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бекер е скептичен за бъдещето на Джокович: Проблемът не е възрастта, а мотивацията Мирела Николова
Теми:  
atp | борис бекер | интервю | карлос алкарас | любопитно | новак джокович | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook