Бекер: Голяма четворка ли? От нея остана само Новак Джокович

от в 14:05 на 19.07.2021
Калоян Соколов

Борис Бекер е един от хората, които имат най-сериозни заслуги в развитието на Новак Джокович и спечели всички турнири от Големия шлем, докато беше наставник на сегашния номер едно. Именно германецът помогна на Ноле да прогресира при началния си удар и играта на мрежата, а ето какво смята тенис легендата за сегашната ситуация в спорта:

"Единствено Джокович остана от едновремешната Голяма четворка. Ако бях на мястото на Мъри, то щях да изигра възможно най-много турнири до края на сезона, защото няма как да разбереш дали тялото ти е годно да се състезава, ако разчиташ на тренировъчни сетове. Анди трябва да си докара сериозно натоварване, за да види дали е възможно да продължи завръщането си или ще трябва да прекрати своята кариера.

"Младите играчи вече настъпват и смяната на поколенията е истинска. Винаги изпитваш чувство на меланхолия, когато наблюдаваше вече споменатите тенисисти, но прогресът на новите звезди е също толкова вълнуващ процес и е само въпрос на време, докато те заемат топ позициите. Това е натурален процес, който няма как да бъде избегнат" - завършва Бекер.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бекер: Голяма четворка ли? От нея остана само Новак Джокович Калоян Соколов
Теми:  
atp | борис бекер | интервюта | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook