Бекер: Мисля, че Беретини е способен да се опълчи и има своите шансове за титла

от в 13:18 на 11.07.2021
Диана Андреева

Часове ни делят от началото на последния за сезон 2021 мач на свещената трева в Лондон. Титлата при мъжете ще отиде при шампиона измежду Новак Джокович и Матео Беретини. Макар че според редица анализатори и букмейкъри фаворит за трофея е световният номер едно, Борис Бекер не е на това мнение. Повече по темата той разказа в интервю, а ето и точните му думи:

"Смятам, че Беретини има своите шансове и те не са никак малки. Допада ми началният му удар, агресивните му отигравания и цялостното му представяне на корта. Според мен Матео е подготвен психологически за първия си мейджър финал. Джокович е фаворит, което е нормално, тъй като е печелил турнира пет пъти. Рано или късно обаче винаги се появява по-млад състезател, който измества досегашния доминант. Мисля, че Беретини е един от малцината, които са готови да се опълчат в подобен мач. Ще му бъде много трудно да победи Джокович, но въпреки това вярвам, че е способен да го направи. 

Новак умее да запазва самообладание дори и в най-критичните моменти. Винаги е способен да намери начин да спечели. В хода на мача срещу Шаповалов той установи, че атаките сервис-воле и добрата игра при мрежата са нещата, които ще му донесат успех. Новак не само, че приема трудностите, но и знае как да се справя с тях. Има огромен опит и винаги действа много интелигентно. Не мисля, че от началото на Уимбълдън показва най-добрия си тенис, но със сигурност играе много по-умно от всички останали. Повечето тенисисти имат само един план на корта, докато Джокович разполага с редица резервни.", завърши Бекер. 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бекер: Мисля, че Беретини е способен да се опълчи и има своите шансове за титла Диана Андреева
Теми:  
борис бекер | матео беретини | новак джокович | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook