Беретини: Само Джокович можеше да ме спре; вярвам, че ще спечеля медал в Токио

от в 12:30 на 13.07.2021
Мирела Николова

Матео Беретини изживява най-добрите мигове в своята кариера досега, след като в неделя дебютира на финал на Уимбълдън, но допусна загуба в четири сета от световния №1 Новак Джокович. Въпреки поражението обаче италианецът със сигурност ще запази положителни емоции от неделния ден, тъй като по-късно същата вечер неговите сънародници триумфираха с европейската титла по футбол. 

Вчера Матео се прибра в родната си страна, където участва в шампионския парад заедно със "Скуадра адзура", като също така даде интервю пред италианските медии.

"Стъпих на корта във финалния двубой срещу Новак, знаейки, че неговите оръжия могат да неутрализират моите. Той беше единственият тенисист, който можеше да ме победи, който можеше да ме постави в неизгодна позиция на трева. Сигурен съм, че натрупах ценен опит, който ще ми е от полза за в бъдеще. Знам, че съм на прав път.

Емоциите, които изпитах през тези две седмици, продължават да бушуват в мен и все още се опитвам да осъзная какво се е случило. Най-трайно в съзнанието ми ще остане чувството, което изпитвах, когато публиката ме подкрепяше толкова силно, че дори не можех да чуя собствения си глас. Бях изумен от заряда, който носеха зрителите по време на финала.

Много се гордея с това, което съм направил, и с това, което всички правим за тениса. Ще бъда приет от президента Матарела, което ми носи голяма доза удовлетворение. Радост, която преди всичко искам да споделя с тези, които винаги са били до мен - семейството, приятелите, с екипа ми и с вас, журналистите, които сте следвали кариерата ми от ранна възраст."

Относно предстоящата Олимпиада, на която много тенисисти отказаха участие, Матео е категоричен, че ще пътува за Токио.

"Медал? Отивам в Токио, защото вярвам, че мога да спечеля такъв и това определено е моята цел. Най-важното е да гледаме напред, ще си взема няколко дни почивка, за да се възстановя, след което ще замина за Япония и ще се опитам да я изживея така, сякаш това е първата ми и последна Олимпиада."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Беретини: Само Джокович можеше да ме спре; вярвам, че ще спечеля медал в Токио Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | матео беретини | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook