Беретини върза геврек на Пея и се класира за следващия етап на Уимбълдън

от в 15:55 на 30.06.2021
Диана Андреева

Матео Беретини откри кампанията си на Уимбълдън 2021 с победа над Гидо Пея. Макар и в дадени моменто италианският тенисист да показваше колеблива игра, той успя да овладее случващото се на корта и така се поздрави с успех. За да затвори мача в своя полза, Беретини се нуждаеше от два часа и 16 минута, а крайният резултат е 6:4 3:6 6:3 6:0.

Първата ракета на Италия не започна никак уверено мача. Беретини бе необичайно пасивен от основна линия, но неговият опонент, както обикновено, се стремеше само да вкарва топката в очертанията на корта и да чака Матео да допусне грешка. Стратегията на Пея не проработи в петия гейм ш аржентинецът допусна пробив, който така и не успя да върне заради убедителното представяне от сервис на неговия противник.

Вторият сет бе също толкова равностоен, ала този път ключовият пробив отиде на сметката на световния номер 59. Пея не се поколеба и затвори сета, а с това възвърна паритета в отделните части и запази шансовете си за класиране в следващия етап от турнира. Беретини обаче не бе на това мнение. След почивката Матео се завърна много по-мотивиран на корта, което и даде резултат.

Макар че не успяваше да си осигури сериозна преднина, Беретини видимо доминираше на корта. Матео сериозно повиши процента вкаран първи сервис, а тора му вдъхна допълнителна доза увереност. Италианецът успя да пробие в десетия гейм за 6:4 и с това възвърна отново преднината си в отделните части. Впоследствие без никакви колебания световният номер девет "прегази" своя противник и отпускайки му едва 10 точки, той му "върза геврек", за да сложи край на сблъсъка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Беретини върза геврек на Пея и се класира за следващия етап на Уимбълдън Диана Андреева
Теми:  
гуидо пея | матео беретини | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook