Без изненади: Симона Халеп потегли с победа в Индиън Уелс

от в 21:51 на 11.03.2022
Диана Андреева

Симона Халеп срещна известни колебания в първия си мач от BNP Paribas Open 2022, но все пак не допусна изненада на старта и сложи подобаващо начало на кампанията си в Индиън Уелс. Бившата световна номер едно надделя над Екатерина Александрова с 6:2 4:6 6:2, за да си осигури място в трети кръг и сблъсък с победителката измежду Кори Гоф и Клейр Лиу.

Срещата стартира напълно безметежно за Халеп, чиято класа беше видимо по-висока от тази на нейната съперничка. Инициативата бе в ръцете на бившата световна номер едно още от самото начало и румънката скоропостижно добави сета към сметката си, отпускайки едва два гейма на Александрова.

Втората част се разви по коренно различен начин, защото рускинята значително повиши нивото си на игра, а това балансира силите на корта. Последвалите минути от срещата бяха лишени от интрига, но когато сервираше за 5:5 Халеп неочаквано допусна пробив, който дойде в най-неподходящия възможен момент, й коства загуба на сета.

Халеп не позволи разочарованието от развоя на втория сет да й се отрази и се завърна след почивката с нови сили. Агресивна от основна линия, бившата номер едно успяваше да си издейства категорична доминация в продължителните разигравания, което й позволи да се откъсне с ранен пробив аванс в резултата. Халеп увеличи преднината си с още един брейк за 4:1 и макар да последва известен спад в нивото на фаворитката, то тя все пак затвърди доброто си представяне в хода на частта и сложи край на мача в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без изненади: Симона Халеп потегли с победа в Индиън Уелс Диана Андреева
Теми:  
екатерина александрова | индиън уелс | симона халеп | тенис турнир в индиън уелс | халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook