Без медицинско изключение за бивш 1/4-финалист на Аустрелиън Оупън

от в 22:16 на 04.01.2022
Калоян Соколов

Темата за задължителното ваксиниране определено е една от основните в тенис обществеността през последните седмици. Това се породи от правилото, според което австралийските власти принуждават играчите да се имунизират против коронавирус, ако искат да бъдат допуснати до участие на Аустрелиън Оупън. Това веднага накара Пиер-Юг Ербер да се откаже от пътуване към Мелбърн, а примерът му беше последван от нашата Изабелла Шиникова и още неколцина тенисисти.

Новак Джокович също се противопостави на въпросните мерки и до последно не се знаеше дали световният номер едно ще може да защитава титлата си на Откритото първенство на Австралия, но днес самият той потвърди, че ще се включи в надпреварата с медицинско изключение, като новината предизвика разнопосочни реакции и редица други състезатели изразиха позиция как въпросното изключение не би било направено за някоя недотам влиятелна фигура в спорта.

Тези съмнения до известна степен бяха подкрепени с изваждането на Тенис Сандгрен от турнира, защото американецът също е неваксиниран по подобие на Джокович, но няма да има възможност за поява в Мелбърн. Световният номер 93 е бивш четвъртфиналист от 2020-а година, когато пропиля седем мачбола срещу Роджър Федерер и сега няма да може да защити завоюваните тогава 360 точки, което до голяма степен ще го лиши от всякакви участия на ниво ATP.

Сандгрен все пак признава, че изобщо не се е опитал да намери вариант за завръщане в Австралия, тъй като не е отговарял на нито един от критериите за получаване на медицинско изключение и е предпочел въобще да не подава подобна молба.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без медицинско изключение за бивш 1/4-финалист на Аустрелиън Оупън Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | ваксини | любопитно | новак джокович | тенис сандгрен

Коментари





Следвайте ни в Facebook