Без никакво време за губене: Медведев не пощади Музети и е 1/4-финалист в Торонто

от в 00:21 на 11.08.2023
Мирела Николова

Даниил Медведев си осигури място в четвъртфиналите на Мастърс надпреварата в Торонто след категоричен успех. Руснакът бе непоколебим в хода на осминафиналния си сблъсък срещу световния №19 Лоренцо Музети и след точно 93 минути игра успя да оформи рутинното 6:4 6:4. По този начин световният №3 продължава към фазата на най-добрите осем в турнира, където му предстои да се изправи срещу победителя от мача между Тейлър Фриц и Алекс де Минор.

В началото на срещата всеки от двамата тенисисти бе изключително стабилен на собствен начален удар и посрещащите бяха оставени без шансове за пробив до 3:3. Тогава обаче руснакът повиши равнището си в играта на посрещане и след серия от първокласни ретури осъществи брейк, който се оказа решителен за изхода на дебютния сет в негова полза.

Бившият №1 продължи да държи инициативата и в откриващите геймове на втория сет, където отличното му представяне в защита го изведе до реализирането на ранен пробив и аванс от 3:1. В средата на сета Медведев изпита кратък спад в концентрацията си, довел до изравняване на резултата за 3:3, но още в следващия гейм последва светкавична мобилизация от негова страна и той си възвърна водачеството след нов пробив. Това бе и повратният момент в този сет, тъй като оттам насетне руснакът бе безпогрешен от сервис линията и не след дълго подпечата билета си за четвъртфиналите.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без никакво време за губене: Медведев не пощади Музети и е 1/4-финалист в Торонто Мирела Николова
Теми:  
atp | даниил медведев | лоренцо музети | Обзори | торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook