Без повече задръжки: Най-добрата тенисистка на Русия призна, че е хомосексуална

от в 22:54 на 18.07.2022
Мирела Николова

Темата за еднополовите връзки става все по-нашумяла през последните години, като тя вече застига и света на тениса. След като през 2020-а тенисистките Алисон Ван Уйтванк и Греет Минен се сгодиха, днес Дария Касаткина също направи публично признание, че е хомосексуална. Това се случи във видео интервю с известен руски влогър, в което световната №12 също така разкритикува консервативните разбирания в родната си страна относно романтичните връзки между жени.

"Да, имам приятелка. В Русия тази тема е табу, както толкова много други, някои от които са много по-важни от тази, затова не е изненада. Няма нещо по-лесно от това да бъдеш хетеросексуален. Никой не би предпочел да бъде гей, ако можеше да се случи просто така. Защо ти е да си усложняваш живота, особено в Русия? Не смятам, че някога дойде време, когато хомосексуалните двойки ще могат да се държат за ръце по улиците. Това никога няма да бъде прието от обществото. 

Досега не бях говорила на тази тема пред камера, но всъщност ми харесва. Смятам, че е важно да се обръща повече внимание на това, защото младите хора, които са изправени пред подобен социален проблем, наистина се нуждаят от подкрепа. Мисля, че това е много важно. Когато някой известен спортист или друга влиятелна фигура признае за нещо подобно, то за тях става по-лесно.

Беше трудно да го прикривам толкова дълго време. Няма смисъл да го правя повече, защото ще продължи да мисля за това, докато не го призная. Единственото, което има значение, е да живееш в мир със себе си, без да се влияеш от мнението на останалите", заяви бившата №10. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без повече задръжки: Най-добрата тенисистка на Русия призна, че е хомосексуална Мирела Николова
Теми:  
wta | дария касаткина | интервю | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook