Без проблеми за местната любимка: Гоф потегли с успех за по-малко от час в Сан Хосе!

от в 07:04 на 03.08.2022
Мартин Петков

Кори Гоф открай време бива сочена за бъдещото на американския женски тенис, като именно от 18-годишната тенисистка се очаква да поеме щафетата от сестрите Уилямс. Американката по-рано тази година направи големия си пробив на най-високо ниво, достигайки финала на Ролан Гарос, където преклони глава срещу Ига Швьонтек, преди впоследствие да изпрати колеблив сезон на трева. Именно от загубата в третия кръг на Уимбълдън датира и последната поява на корта за тийнеджърката, която се завърна в родината си за сериите по пътя към US Open, които стартират с турнира в Сан Хосе, а там в първи кръг я очакваше украинката Анхелина Калинина.

Сблъсъкът се разви напълно еднопосочно, след като Гоф доминираше по всеки един показател и демонстрира пълния си блясък, давайки едва един гейм за целия мач на съперничката си, за да се поздрави с експресна победа след само 55 минути на корта - 6:1 6:0. За световната номер 11 във втория кръг предстои далеч по-трудно препятствие в лицето на 4-кратната шампионка от Шлема - Наоми Осака.

Американката имаше летящ старт на двубоя, печелейки 12 от първите 15 точки, за да си осигури комфортен аванс в резултата. Скоро след това Калинина записа първи гейм на сметката си, но Гоф моментално смени на следващата предавка и отвя противничката си, като триуфмира в откриващия сет.

Началото на втората част нагледно пречупи съпротивата на украинката, която изгуби дебютното си подаване, ала впоследствие разполагаше с точка за рибрейк, която пропиля и от там започна своебразното ѝ страдание на корта. Тийнеджърката пък от своя страна биваше бурно подкрепяна от сънародниците си по трибуните и нито за миг до края на срещата не постави господството си на корта под съмнение, като ,,върза геврек" на световната номер 52 и записа една от най-добрите победи в кариерата си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без проблеми за местната любимка: Гоф потегли с успех за по-малко от час в Сан Хосе! Мартин Петков
Теми:  
wta | анхелина калинина | кори гоф | сан хосе

Коментари





Следвайте ни в Facebook